Moods of Norway-gründer Simen Staalnacke kjøper tilbake selskapet.
Moods of Norway-gründer Simen Staalnacke kjøper tilbake selskapet. Foto: Solum, Stian Lysberg

Kjøper tilbake Moods of Norway

ÅLESUND (TV 2) Moods Of Norway kommer tilbake som klesmerke etter at konkursboet er kjøpt opp for en hemmelig sum.

– Helt utrolig bra at vi kom til en løsning. Nå er hovedfokus på å få åpnet butikkene igjen og så får vi sette oss ned og stake ut kursen videre, sier Simen Staalnacke til TV 2 om gladnyheten.

Gigantkonkurs

Simen Staalnacke, Jan Egil Flo og en gruppe ansatte har kjøpt tilbake Moods of Norway.

– Vi har kjøpt tilbake hele konkursboet, Brandstad-kjeden, Moods USA, Moods Sverige, varelager og innbo og selvfølgelig varemerket, sier Flo til lokalavisen Fjordingen.

Ordføreren i Stryn er svært begeistret over at selskapet nå fortsetter driften.

– Dette er bare helt fantastisk. Det at lokale aktører skal dra dette videre og vi får fortsatt lokal forankring er utrolig bra. Det er en god dag i Stryn, sier ordfører Sven Flo til TV 2 Nyhetene.

Det er ikke kjent hva investorene har betalt for konkursboet. Moods of Norway gikk konkurs i september med en gjeld på 112 millioner kroner. Det var Sparebanken Sogn og Fjordane som stanset kreditten til klesgiganten.

– Moods of Norway har vært et fantastisk, norsk gründereventyr i 11 av de 14 årene selskapet har eksistert. Vi vil takke alle som har vært med oss på denne ferden. Vi skulle av hele vårt hjerte ønske at dette eventyret fikk en lykkelig slutt, var beskjeden fra Moods-gründer og designer Simen Staalnacke i børsmeldingen som ble sendt ut i forbindelse med konkursen.

Opphørssalg

18 butikker ble stengt og 200 ansatte sto plutselig uten arbeid. Nå gjør de et overraskende comeback.

– Vi åpner opphørssalg i butikkene nå til helga og det blir full drift ut året. De som ikke har fått seg annet arbeid, får jobben tilbake hos oss, sier Flo til Fjordingen.

Han forklarer kjøpet med at de fremdeles har tro på Moods-konseptet og at de måtte redde selskapet.

Kleskonsernet skal fremdeles ha hovedkontor i Stryn.

– Vi har fått tilbakemelding fra folk i Stryn om at det ville vært trist om Moods ikke holdt til her lenger, sier Jan Egil Flo.

Det er ikke kjent hva investorgruppen har betalt for å kjøpe tilbake Moods.

– Jeg ønsker ikke kommentere kjøpesummen. Det har vært stor interesse for å kjøpe konkursboet og etter en budrunde er det gjennomført et salg. Investorene som nå har fått tilslaget, hadde det høyeste budet, sier bostyrer Asbjørn Nordstrand Løvik til TV 2.

Kortsiktig løsning

Sparebanken Sogn og Fjordane bekrefter at de som største panthaver har vært medvirkende til salget.

– Dette er en kortsiktig løsning for å få gjennomført opphørssalget slik at vi får dekket inn vårt krav. Hva som skjer videre med dette selskapet er ikke et tema for oss. Nå konsentrerer vi oss om å rydde opp i konkursboet, sier Kjetil Bjørset, direktør for bedriftsmarkedet i Sparebanken Sogn og Fjordane.

Banken vil heller ikke opplyse om hva investorgruppen har betalt for konkursboet.