Bents saftige krabbekaker
Wenche er på høstferie, men fortvil ikke - mesterkokk Bent Stiansen viser oss hvordan vi lager krabbekaker av høstens råvarer.
Lag Bents nydelige krabbekaker. De serveres med chilimajones og ovnsbakte perletomater.
Ingredienser
250 gram laks
1 ½ ts salt
1 egg
2 ss smør
1 dl hakket løk
1 dl rød paprika
250 gram hakket krabbekjøtt
2 ss frisk, hakket estragon
2 ts kvernet hvit pepper
3 dl brødkrumme
1 dl solsikkeolje
Fremgangsmåte
Del laksen i terninger og ha i foodprosessor. Tilsett egg og en klype salt. Kjør i et halvt minutt til det blir en fin farse. Ha finhakket løk og paprika i en kjele sammen med smør. Kok det i smøret i tre minutter. Ha grønnsakene i en blandebolle og avkjøl i tre minutter. Tilsett krabbekjøtt, hakket estragon, pepperkvern, laksefarse og bland godt sammen. Lag 8 kaker som vendes i brødkrumme på alle sider. Stek kakene i en varm teflonpanne med solsikkeolje til de er lysebrune på hver side. Denne oppskriften er nok til fire personer.
Chilimajones
1 dl majones
2 ss rømme
2 ts hakket rød chili
20 dråper tabasco
2 ts sitronsaft
Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt sammen. Serveres til varme krabbekaker.
Ovnsbakte perletomater
200 gram perletomater
½ dl extra virgin olivenolje
½ ts salt
4 drag hvit pepper
2 fedd hvitløk
2 ts frisk og hakket timian
Varm en stekeovn til 160 grader varmluft. Legg perletomater i en ildfast form. Ha på olivenolje, salt, pepper, hakket hvitløk og hakket timian. Bland godt. Bak tomatene i 15 minutter ved 160 grader varmluft.