Bents saftige krabbekaker

Wenche er på høstferie, men fortvil ikke - mesterkokk Bent Stiansen viser oss hvordan vi lager krabbekaker av høstens råvarer.

Lag Bents nydelige krabbekaker. De serveres med chilimajones og ovnsbakte perletomater.

Ingredienser

250 gram laks

1 ½ ts salt

1 egg

2 ss smør

1 dl hakket løk

1 dl rød paprika

250 gram hakket krabbekjøtt

2 ss frisk, hakket estragon

2 ts kvernet hvit pepper

3 dl brødkrumme

1 dl solsikkeolje

Fremgangsmåte

Del laksen i terninger og ha i foodprosessor. Tilsett egg og en klype salt. Kjør i et halvt minutt til det blir en fin farse. Ha finhakket løk og paprika i en kjele sammen med smør. Kok det i smøret i tre minutter. Ha grønnsakene i en blandebolle og avkjøl i tre minutter. Tilsett krabbekjøtt, hakket estragon, pepperkvern, laksefarse og bland godt sammen. Lag 8 kaker som vendes i brødkrumme på alle sider. Stek kakene i en varm teflonpanne med solsikkeolje til de er lysebrune på hver side. Denne oppskriften er nok til fire personer.

Chilimajones

1 dl majones

2 ss rømme

2 ts hakket rød chili

20 dråper tabasco

2 ts sitronsaft

Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt sammen. Serveres til varme krabbekaker.

Ovnsbakte perletomater

200 gram perletomater

½ dl extra virgin olivenolje

½ ts salt

4 drag hvit pepper

2 fedd hvitløk

2 ts frisk og hakket timian

Varm en stekeovn til 160 grader varmluft. Legg perletomater i en ildfast form. Ha på olivenolje, salt, pepper, hakket hvitløk og hakket timian. Bland godt. Bak tomatene i 15 minutter ved 160 grader varmluft.