Bents saftige krabbekaker

Wenche er på høstferie, men fortvil ikke - mesterkokk Bent Stiansen viser oss hvordan vi lager krabbekaker av høstens råvarer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lag Bents nydelige krabbekaker. De serveres med chilimajones og ovnsbakte perletomater.

Ingredienser

250 gram laks

1 ½ ts salt

1 egg

2 ss smør

1 dl hakket løk

1 dl rød paprika

250 gram hakket krabbekjøtt

2 ss frisk, hakket estragon

2 ts kvernet hvit pepper

3 dl brødkrumme

1 dl solsikkeolje

Fremgangsmåte

Del laksen i terninger og ha i foodprosessor. Tilsett egg og en klype salt. Kjør i et halvt minutt til det blir en fin farse. Ha finhakket løk og paprika i en kjele sammen med smør. Kok det i smøret i tre minutter. Ha grønnsakene i en blandebolle og avkjøl i tre minutter. Tilsett krabbekjøtt, hakket estragon, pepperkvern, laksefarse og bland godt sammen. Lag 8 kaker som vendes i brødkrumme på alle sider. Stek kakene i en varm teflonpanne med solsikkeolje til de er lysebrune på hver side. Denne oppskriften er nok til fire personer.

Chilimajones

1 dl majones

2 ss rømme

2 ts hakket rød chili

20 dråper tabasco

2 ts sitronsaft

Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt sammen. Serveres til varme krabbekaker.

Ovnsbakte perletomater

200 gram perletomater

½ dl extra virgin olivenolje

½ ts salt

4 drag hvit pepper

2 fedd hvitløk

2 ts frisk og hakket timian

Varm en stekeovn til 160 grader varmluft. Legg perletomater i en ildfast form. Ha på olivenolje, salt, pepper, hakket hvitløk og hakket timian. Bland godt. Bak tomatene i 15 minutter ved 160 grader varmluft.