Agüero kan være ute lenger enn først antatt

– Han klarer ikke å bevege seg i huset, ei heller komme seg inn eller ut av bilen, sier Argentinas landslagslege.

Manchester City hadde satt mellom to til fire ukers perspektiv på rekonvalesensen for Sergio Agüero (29) etter bilkrasjen forrige uke, men Argentinas landslagslege kommer med noe mer pessimistiske prognoser.

– Han er lei seg
Dr. Donato Villani sier ifølge TyCSports.com at Agüero må belage seg på halvannen måned ute av spill.

– Han er veldig lei seg fordi han så virkelig frem til å komme hit og spille. Og denne ulykken, som ikke var hans skyld, utelater ham fra disse to kampene. Han kommer til å være ute av spill i halvannen måned, sier Villani.

Agüero fikk konstatert ribbeinsbrudd etter at taxien han var passasjer i krasjet i en lyktestolpe på vei til flyplassen etter en konsert i Amsterdam forrige torsdag, kun to dager før storkampen mot Chelsea. Serielederen klarte imidlertid seg fint uten 29-åringen i det som endte med 1-0-seier og et varsku til rivalene om at City seiler om som den største favoritten til å ta Premier League-tittelen denne sesongen.

Men dersom City skal gjenerobre tronen, bør Pep Guardiola ha stjernespissen tilgjengelig. Akkurat nå er Agüero til lite hjelp.

– Han klarer ikke å bevege seg i huset, ei heller komme seg inn eller ut av bilen, sier Villani.

Se immitatorkongen Kasper kommentere Agüeros legendariske scoring som Morten Langli øverst på siden!

KRASJET: Denne taxien, der Sergio Agüero var passasjer, krasjet i Amsterdam forrige uke.
KRASJET: Denne taxien, der Sergio Agüero var passasjer, krasjet i Amsterdam forrige uke. Foto: Handout

Ett steg unna klubbrekorden
Slår prognosene fra landslagslegen til, vil Agüero blant annet miste kampene mot Napoli i Mesterligaen og toppoppgjøret mot Arsenal hjemme på Etihad i starten av november.

Etter det kan argentineren fortsette jakten på toppscorertittelen i Premier League og i City.

I skrivende stund har 29-åringen scoret 176 mål for klubben siden overgangen fra Atlético Madrid i 2011 – det er bare ett mindre enn klubbens mestscorende Eric Brook, som ironisk nok måtte legge opp etter en bilkrasj på vei til landslagssamling.

Med seks mål på seks kamper er det kun Romelu Lukaku som har puttet ballen i nettet flere ganger enn Agüero i Premier League denne sesongen. Det er med andre ord ingen tvil om at Argentina kunne trengt superspissens tjenester i løpet av den kommende uken.

Landslaget står overfor en mini-krise og kan i verste fall gå glipp av VM i Russland neste sommer. Med to kamper igjen, hjemme mot Peru og borte mot Ecuador på nesten 3000 meters høyde, ligger Argentina på femteplass i den søramerikanske VM-kvaliken, som gir playoff. Alexis Sánchez og Chile puster argentinerne i nakken bare ett poeng bak.

PS: City ser også ut til å måtte klare seg uten venstreback Benjamin Mendy i store deler av sesongen. Den franske nysigneringen har pådratt seg en korsbåndsskade. City-kaptein Vincent Kompany er også skadet.