Lars Lagerbäck beklaget til journalist etter ferie-spørsmål

Lars Lagerbäck mener han misforsto spørsmålet på mandagens pressekonferanse.

Lars Lagerbäck er som regel en sindig herre på pressekonferansene, men den norske landslagssjefen lot seg irritere på et spørsmål fra NTB på mandag om han så på San Marino som en ferietur.

Da Lagerbäck entret pressekonferansen tirsdag, var han rask med å beklage overfor NTB-journalisten på første rad.

– Jeg misforsto spørsmålet ditt. Det var min dårlige språkforståelse, men jeg har kjøpt meg en ordbok, sa svensken.

Se dagens pressekonferanse med Lagerbäck i videovinduet!

Lars Lagerbäck sier at han fikk forklart spørsmålet av assistent Per Joar Hansen.

– Jeg ble ikke irritert, men jeg oppfattet det som et spørsmål om jeg tok jobben for å ha ferie. Jeg synes det var et merkelig spørsmål, men jeg ble så vennlig forklart at det handlet om at det å være i San Marino er ferie, og da kan jeg forstå humoren i det, sier han.

– Jeg lurte bare på meningen å spørsmålet. Blir man irritert, så blir man litt sint. Jeg prøver å kontrollere følelsene så mye som mulig. Jeg synes spørsmålet var merkelig, men det var min feil, fortsetter Lagerbäck.

– Hva er det som gjør deg irritert?

– Skulle du finne på noe om meg, som kollegene dine i Sverige gjør, prøver jeg å finne noe å slå tilbake med. Jeg er blir ikke opprørt lenger, jeg er for gammel til det, svarer han.

Lagerbäck forventer at forsvaret ikke kan ta ferie mot San Marino torsdag.

– Jeg bruker aldri å forberede meg til kamp ved å kalkulere målsjanser for eller imot, men noe rundt 10-2 eller 10-3 i vår favør. Jeg tror de kommer til sjanser, for det pleier de å gjøre. Så langt i kvalifiseringen har de kommet til to avslutninger i snitt. Det kommer også an på hvordan man definerer målsjanser, sier den norske landslagssjefen.