Piqué pepet ut – tas i forsvar av landslagssjefen

Barcelona-stjernen Gerard Piqué (30) ble møtt med intens piping på trening med Spania. Se video!

Se video øverst av fansens mishagsytringer mot Piqué.

På mandagens åpne trening med Spania ble midtstopper Gerard Piqué møtt med intens piping og plakater som «Piqué ut» og verre ordlyd, men det var også støtteerklæringer til spilleren.

Årsaken er at han åpent er for regionen Catalonias løsrivelse fra Spania – en sak som eksploderte i helgen da en folkeavstemning på hardhendt vis ble forsøkt stoppet av spanske myndigheter.

Piqué, som spiller for katalanske Barcelona, har git beskjed om at han kan gi seg på landslaget umiddelbart om hans standpunkt er for belastende.

Det vil ikke landslagssjef Julen Lopetegui høre på.

– Piqué har vært eksepsjonell, sa Lopetegui til radiostasjonen Cadena COPE, skriver FourFourTwo.

– Jeg ville se hvordan han hadde det. Han var motivert og entusiastisk. Han har det bra og er fyrt opp. Hadde det ikke vært slik, hadde han ikke vært med, sier landslagssjefen.

Treningen ble holdt for åpne dører til tross for den spente situasjonen, noe treneren forsvarer.

– Det ville vært en feil å stenge treningen. Fansen har rett til å uttrykke seg. Jeg vet at situasjonen er ubehagelig, men jeg ber folk om å bruke fornuften, sier Julen Lopetegui, som etter rapportene stoppet treningen tidligere enn planlagt.

Gerard Piqué gir seg på landslaget etter VM i Russland neste sommer. Han skal være lei av å bli kritisert av fansen. Spania kan sikre seg VM-plassen i de to neste kampene, som er mot Albania og Israel. De leder gruppen sin med tre poeng ned til Italia.

Søndag spilte Barcelona hjemmekampen mot Las Palmas for tommetribuner på grunn av uroen rundt folkeavstemningen.

De fikk ikke utsette kampen og brukte derfor de tomme tribunene til å markere sin misnøye med politiets hardhendte håndtering av situasjonen.

– Dette er min verste erfaring som spiller, sa en tårevåt Piqué på en pressekonferanse etter Las Palmas-kampen, som Barcelona vant 3-0.