TILBAKE: Lege Fredrik Bendiksen vil ikke stille til intervjuer, men har holdt foredrag på Olympiatoppen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TILBAKE: Lege Fredrik Bendiksen vil ikke stille til intervjuer, men har holdt foredrag på Olympiatoppen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Johaug-legen tilbake på Olympiatoppen

Fredrik Bendiksen har holdt en lav profil etter Therese Johaugs dopingsak, men nylig holdt han foredrag på Olympiatoppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere landslagslege i langrenn Fredrik Bendiksen trakk seg tilbake fra offentligheten etter at han påtok seg skylden for at Therese Johaug avla positiv dopingprøve i oktober i fjor.

Bendiksen har etter det kun forklart seg for dopingmyndighetene. Den tidligere landslagslegen i langrenn vil ikke stille opp til intervjuer.

Men for kort tid siden var Bendiksen tilbake på Olympiatoppen, hvor han tidligere har vært tilknyttet.

Medisinsk ansvarlig ved Olympiatoppen, Roald Bahr, forklarer bakgrunnen:

– Fredrik Bendiksen holdt et foredrag på et såkalt NextGen-møte, det er en gruppe leger og fysioterapeuter vi har under opplæring for å bli morgendagens lagleger og lagfysioterapeuter. Vi samler disse fagfolkene fire ganger i året.

– Hva var temaet?

– Det er hva vi kan lære av Bendiksens erfaringer.

– Var det betenkligheter etter Johaug-saken knyttet til å bruke Bendiksen?

– Vi ønsket som sagt at neste generasjon skal lære av hans erfaringer. Vårt mål er å unngå at tilsvarende feil skal gjøres igjen, sier Bahr.

Var med på bok sist vinter
Selv om Fredrik Bendiksen etter Johaug-saken har skydd offentligheten, så var han med på å skrive et kapittel i en bok sist vinter.

Han skrev sammen med idrettscoach Per Eftang. Kapittelet het «Aktive valg» og handler blant annet om hvordan du kan hjelpe en venn som kommer i en vanskelig situasjon etter å ha gjort feil.

Les også: Sponsor lover Johaug-støtte frem til OL i 2022

Her er forklaringen på salvekjøpet