Her får «Bloggerne»-Kristine beskjed om at hun er for stor

Blogglesere hetser henne for å være for tynn – modellbransjen sier hun er for stor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tirsdagens episode av «Bloggerne» blir Kristine Ullebø (20) kontaktet av modellpappa Amar Faiz som inviterer henne til en prat hos modellbyrået Idol Looks.

Der får hun beskjed om at håret er for langt – og at hun er for bred over hoftene.

Faiz forklarer at standard hoftemål for en modell er 90 centimeter. Ullebøs hofter målte 93 centimeter.

– I alle år har jeg blitt fortalt at jeg er alt for tynn. Men på samme tid så blir jeg fortalt av en bransje at jeg er for stor, sier hun i «Bloggerne»-episoden.

– Det handler om å ofre litt. Hvis jeg har lyst til å jobbe med et modellbyrå som sier at jeg er tre centimeter for bred over hoftene, så må jeg høre på det. Hvis ikke vil jeg ikke få noen jobber. Og det er skummelt, sier hun videre.

Møtte kravene

Ullebø valgte likevel å signere hos Idol Looks, og forteller til TV 2 at hun gikk ned i vekt slik de ba om – men påpeker at vekttapet skjedde av seg selv.

– Jeg gikk ikke inn for å bli smalere rundt hoftene, det skjedde bare. Jeg gjorde det ikke med vilje, fordi jeg synes det er teit. Men jeg sluttet å drikke alkohol i en periode, og da skjedde det av seg selv, forteller hun til TV 2 over telefon, og legger til:

– Jeg synes det er en farlig og skummel bransje, så hvis man skal inn i den så må man ha både psyken og hodet på rett plass. Man må være forberedt på at det er kroppspress, og at bransjen har mange skyggesider. Det er lett å bli slukt opp.

– Et evig dilemma

Modellmamma Eivor Øvrebø (70) har drevet modellbyrået TEAM Models siden 1971. Hun forteller til TV 2 at de utenlandske kravene er håpløse, men at hun selv har måttet be unge jenter om å trene seg slankere.

– Hvis man vil jobbe for de store utenlandske designerne, og gå modell på de store showene, må du være under 90 centimeter rundt hoftene. Det er flere som også blir presset helt ned til 88-89 centimeter, sier Øvrebø.

Målene gjøres på hoftekanten som er det bredeste punktet rundt rumpa og hoftene.

– Modellbyråene burde si nei til kravene fra utlandet, men det er alltid noen som sier ja. Og da blir dette et evig dilemma, påpeker hun.

Øvrebø har flere ganger måttet be unge jenter om å trene seg ned i vekt. Slankekurer frarådes på det sterkeste. Det er kun riktig næring og trening som Øvrebø anbefaler – og at foreldrene er informert og med i prosessen.

– Kravene er håpløse. Mange jenter kan ha et enormt potensiale til å gjøre det bra som modell, men her i Norge starter de fleste med idrett allerede i barneskolealder, og da utvikler man muskler som er umulig å bli kvitt. Man kan ha et fantastisk ansikt, men å jobbe seg ned til disse utenlandske målene er beintøft. Hver gang vi får besøk av en modell-speider fra utlandet så pleier jeg å kjefte på de, men det hjelper ikke, sier hun.

Beskyldt for å ha silikon

Ullebø er i dag storfornøyd med kroppen sin, og sier bestemt at hun aldri kommer til å gå tilbake til vekten hun hadde før. Men selv om hun har lagt på seg, har ikke bloggleserne sluttet med å kommentere Ullebøs kropp.

– Jeg får fortsatt kommentarer på kroppen min, men nå går de ofte den andre veien. Jeg har fått større pupper og rumpe, så folk beskylder meg nå får å ha tatt silikon. Jeg har aldri gjort noe med kroppen min, den er helt naturlig. Folk blir aldri fornøyde, sier hun.

«Jævla skjelett»

Ullebø har i flere år fått hets for kroppen sin. Bloggeren fortalte til TV 2 tidligere i år at jo mer suksess hun opplever, jo mer hets blir hun utsatt for.

– Det er greit at folk synes jeg er for tynn. Men de trenger ikke å kalle meg for «jævla skjelett» for det. Jeg synes det er utrettferdig, sa hun til TV 2 i februar.

– Helt siden jeg gikk på ungdomsskolen har folk sagt at jeg har spiseforstyrrelser. Det har gått mange rykter, og kommentarfeltet mitt har handlet mye om det, fortalte hun videre.

Se «Bloggerne» mandag til torsdag kl. 21.30 på TV 2 Livsstil og TV 2 Sumo.