Solbakkens FCK får ny straff etter skandalekampen

Hatoppgjøret mellom Brøndby og FC København endte i skandale i august. Nå har det danske forbundet endret straffen mot Ståle Solbakkens lag.

Sportsnyhetene fra 6. august: Se video fra dramaet i vinduet øverst!

FC København får endret straff etter tribuneopptøyene som oppstod under rivaloppgjøret borte mot Brøndby i august.

Det ble klart etter at DBU kom med sin kjennelse tirsdag.

Da Brøndby-debutant Simon Tibbling satte inn 1-0 i kampens siste minutt for snart to måneder siden, svartnet det for FCK-fansen. TV-bildene viste hvordan fansen gikk til angrep på opprørspolitiet med knyttnever, seter og plastgjenstander, og tvang politiet unna.

Ståle Solbakkens lag fikk egentlig som straff at de måtte spille to hjemmekamper uten publikum (hvorav en mot Brøndby), samt en bot på 150 000 danske kroner.

Pengeboten er nå doblet, men i stedet må FCK klare seg uten supportere i to bortekamper. Dermed slipper man tapt inntekt fra hjemmesupportere på to kamper i Parken, og man får i tillegg ha supportere på plass når Brøndby kommer på besøk.

FCK anket - nå aksepterer de avgjørelsen
De to bortekampene som FCK-fansen ikke får overvære er den neste de spiller (borte mot OB 15. oktober) og den neste der de møter Brøndby (ikke kjent dato).

– FC København aksepterer avgjørelsen og anser herved sagen for avsluttet, skriver de på sine hjemmesider.

Den opprinnelige straffen ble gitt dem 22. august, men da valgte Solbakkens klubb å anke.

Fotballforbundet skriver i sin nye kjennelse at oppførselen fra enkelte FCK-tilskuere var uakseptabel og at den har medvirket til at fotballen i Danmark har fått en ripe i lakken. Men de legger vekt på at FCK kun hadde begrenset adgang med tanke på å gripe inn overfor en bestemt gruppe av fans.