USIKKER FREMTID: Andreas Martinsen (t.v.) er satt på waivers-listen og kan forsvinne fra Montreal Canadiens.
USIKKER FREMTID: Andreas Martinsen (t.v.) er satt på waivers-listen og kan forsvinne fra Montreal Canadiens. Foto: Minas Panagiotakis

Martinsen kan være ferdig i Canadiens

Andreas Martinsen (27) bytter enten klubb eller starter sesongen på farmerlaget.

Andreas Martinsen er satt på den såkalte waivers-listen, bekrefter Montreal Canadiens i en pressemelding mandag.

Det betyr at andre klubber kan sikre seg nordmannen om de betaler minst det samme som han nå tjener i Canadiens.

– Jeg snakket med klubbledelsen i dag tidlig. De sa at de ville sette meg på waivers (overgangslisten), og det hadde ikke noe med campen eller noe, men de har for mange spillere i stallen, rett og slett, sier Martinsen til Nettavisen.

Skulle ikke noen hente Martinsen innen Canadien må registrere en 23-mannstropp tirsdag kveld, venter spill i AHL for 27-åringen. Charlie Lindgren er allerede sendt ned til Laval Rocket, mens Martinsen er satt på waivers-listen sammen med lagkamerat Byron Froese.

Martinsen signerte en enveiskontrakt med Montreal Canadiens etter forrige sesong. Dermed er han sikret samme lønn om han blir sendt ned på farmerlaget i AHL. 27-åringen kom fra Colorado Avalanche i vår i en avtale der Sven Andrighetto gikk motsatt vei.

– Jeg har snakket litt med agenten min, og det er lag der ute som trenger forwards. Jeg håper at jeg blir plukket opp av noen, sier hockeyprofilen.

Martinsen fikk beskjed av manager Marc Bergevin at han er et stykke unne en plass på laget.

– De har noen unggutter som hadde fortjent en plass. Han regnet ikke med at jeg kom til å gå igjennom, men at jeg kommer til å bli plukket opp av noen. Så vi får se hva som skjer det neste døgnet, sier Martinsen til Nettavisen.

Andreas Martinsen har vært involvert i tre treningskamper i år, og noterte seg for én assist i 3-1-seieren over Florida Panthers forrige uke.

Canadiens starter NHL-sesongen borte mot Buffalo Sabres natt til fredag. Fredag starter også sesongen for Laval hjemme mot Belleville Senators.