Eiendomsmegleren Katharina vil bli Norges nye boksedronning – nå får hun tittelbelte-kamp

Den norsk-spanske proffbokseren Katharina Thanderz (29) bokser om et historisk EBU-belte i fjærvekt i Skien om tre uker.

Se Katharina Thanderz presentere seg i videovinduet over!

Boksefesten «This is my house» på TV 2 Sumo og Sportskanalen 21. oktober - mer info her.

– Nei, jeg er ikke redd i ringen, men jeg vet at familien min er det. Det er ikke noe gøy for dem å se meg gå inn der og potensielt bli slått ut eller skadet. Heldigvis har jeg ikke, som proffbokser, blitt slått ut ennå, og slik har jeg tenkt det skal forbli.

Fra det jeg bare kan forestille meg er en solskinnsdag nær stranda i Spania der hun bor (jeg hutrer i høstlige Oslo og drømmer meg bort), sender Katharina Thanderz (29) meg lydmeldinger med fuglekvitter i bakgrunnen.

Hun har mulighet til å bli første kvinnelige europamester på hjemmebane når hun går i ringen 21.oktober i Skien. Thanderz, som er født og oppvokst i Oslo, startet som kickbokser for ti år siden. Etter bare to års trening gikk hun sin første kamp. I 2012 sluttet hun med kickboksing, etter å ha kombinert begge kampsporter i et par år, og gikk for å bli ren proffbokser.

STERK MOTSTAND: Ubeseirede Katharina Thanders skal opp mot gresk motstand i Skien om tre uker.
STERK MOTSTAND: Ubeseirede Katharina Thanders skal opp mot gresk motstand i Skien om tre uker.

Det har endt seks seirer av seks mulige til nå. 21. oktober er greske Maria "Boom Boom" Semertzoglou motstander i det TV 2-sendte boksestevnet "This Is My House" i Skien. Athen-fødte Semertzoglou har seks seirer på sine åtte proffkamper - én på knockout.

– Min stil passer bedre til boksing, og etter jeg vant EM og VM i kickboksing, var det naturlig å bevege seg videre. Som amatørbokser var det ikke mange kamper å hente siden jeg har norsk statsborgerskap, så da ble det å gå helt inn og satse på å gå proff.

Hun har vunnet alle proffkampene hun har gått og sier mye av det skyldes stålvilje og fokus på det mentale. Kampsport er hardt, og er du ikke mentalt sterk, vil du etter hvert gi opp. Noe Thanderz aldri har gjort.

– Følelsen jeg får av å gå i ringen kan ikke sammenlignes med noe. Der får jeg utløp for alt jeg har inni meg. Jeg har mye energi, og siden jeg er ganske innadvendt og rolig av meg, er det et godt sted å få utløp for alt det som bygger seg opp. Men jeg er ikke aggressiv, heller rolig og avbalansert.

For Katharina handler det hele om respekt og smarthet i ringen. Ved å respektere motstanderen, uansett hvem det er, kan hun bedre forberede seg på å ta i mot slag.

– Jeg tar utgangspunkt i at vi begge går for å vinne og er villig til å gi alt. Går jeg da inn i ringen uten å ha forberedt meg mentalt, kan det få konsekvenser som er større enn å tape kampen. Derfor er kontroll og konsentrasjon essensielt for en bokser.

At en feminin, stille og rolig kvinne kan drive med kampsport har vært vanskelig for noen å forstå. I tillegg til en boksekarriere, er hun eiendomsmegler med et stort hjerte for alle de rundt seg.

– Det er jo ikke deres feil at de kun har stereotypiske tanker om boksere som aggressive og store menn. I og med at Norge har hatt et forbud mot proffboksing, gjør jo at de ikke får mulighet til å se alle de ulike menneskene som faktisk driver med sporten.

Og innad i miljøet har hun også måtte bevise seg.

– Det er ikke et mål å bli ansett som ”en av gutta”, men det er jo triveligere å trene når du blir akseptert. Og den aksepten kommer når du har bevist at du har det, at du vet hva du driver med.

Opp mot kamp beskriver Katharina det som å gå inn i en boble, hvor det er absolutt fokus på det som skal skje. Treningen intensiveres med hard sparring, som ligner å gå kamp, og det vil gi en ordentlig pekepinn på hvordan formen er.

– Formen nå er veldig bra. Kroppen fungerer som den skal og jeg føler meg klar for å sette inn støtet. Det er beinhardt, men med hjelp fra trenerne mine og egen motivasjon, klarer jeg alltid å dra ut enda litt til når det kjennes ut som beina skal kollapse under meg.

Det er nok også en av Katharina Thanderz største styrker – hun holder alltid ut enda litt til, og med det pakket i bagasjen opp til Norge i oktober, er det mulig å oppleve historie når Katharina går for å vinne EBU-kampen i Skien.