TAPTE I ØKSEKAST:

Gråtkvalt Sunniva måtte forlate Farmen: – Valget jeg har tatt, vil sjokkere alle

FLOSTERØYA (TV 2): Sunniva Dortea Thorsen (30) tapte tvekampen mot Amalie Snøløs (21) søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag kveld var det Sunniva Dortea Thorsen (30) som måtte ta farvel med Farmen-gården på Flosterøya utenfor Arendal.

Under sesongens tredje tvekamp var det nemlig sykepleieren som ble valgt ut som andrekjempe, og hun valgte å møte Amalie Snøløs (21) i øksekast.

Det gikk imidlertid ikke helt veien. Sunniva bommet på blinken, gang på gang, og Amalie traff med én øks. Dermed var det Sunniva som måtte ta avskjed med de andre og forlate Farmen.

Hun var tydelig beveget da TV 2 intervjuet henne rett etter tapet.

– Det er trist at min reise er over, og at jeg må dra hjem. Jeg har blitt kjempeglad i de andre, og vi har hatt noen helt syke opplevelser sammen. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle bli så knyttet til de andre som det jeg ble. Jeg er trist, men ikke bitter – jeg har så mye godt å komme tilbake til i 2017, sier Sunniva.

Gleder seg til å se datteren

Sunniva har en tre år gammel datter som nå får se mammaen sin igjen.

– Jeg tror hun blir veldig glad. Jeg har ikke tenkt så mye på henne, for hvis jeg slipper henne i hodet, blir jeg helt satt ut, sier Sunniva gråtekvalt.

I KAMP: Sunniva Dorthea Thorsen (30) og Amalie Snøløs (21) møttes til øksekast. Foto: Alex Iversen / TV 2
I KAMP: Sunniva Dorthea Thorsen (30) og Amalie Snøløs (21) møttes til øksekast. Foto: Alex Iversen / TV 2

Før hun reiste inn på gården, tenkte Sunniva på oppholdet som en selvrealisering. Det ble det også.

– I 2017 er jeg en pessimistisk person, men her har jeg bare tenkt gode tanker og kost meg. Her trives jeg med meg selv, og jeg kan være alene med mine egne tanker, sier Sunniva.

– Er du lykkeligere her enn i 2017?

– Hadde familien min vært her i 1917 sammen med meg, hadde det vært helt perfekt. Den digitale støyen er forstyrrende i hverdagen, forteller hun.

Upopulært valg

Før hun forlot gården har Sunniva tatt et valg – nemlig hvem som skal være storbonde neste uke. Hun synes det er en trøst at hun får ha en finger med i spillet, selv om hun nå er ute av konkurransen.

I ØKSEKAMP: Sunniva Dorthea Thorsen traff ikke blink denne gangen. Foto: Alex Iversen / TV 2
I ØKSEKAMP: Sunniva Dorthea Thorsen traff ikke blink denne gangen. Foto: Alex Iversen / TV 2

– Valget jeg har tatt, vil sjokkere alle. Jeg tror alle blir overrasket, og noen blir forbannet. Men det er iallefall én person der inne som blir veldig glad, forteller Sunniva.

Hun har en tanke om hva som bør skje videre, nå som som tre av jentene er ute av gården:

– Nå må det være fokus på gutta – nå må de ut! Fokuset må skifte, for det er mange gode konkurrenter i guttene, sier Sunniva.

Frykter at en blir utnyttet

Spesielt én av mennene har Sunniva en dårlig følelse for. Hun mener nemlig at Tom Evensen (42) driver med et manipulerende spill.

– Jeg tar det ikke for god fisk, slik som han er. Magefølelsen min sier at han spiller et veldig skittent spill, sier hun.

Sunniva frykter at Tom kynisk utnytter en av de andre deltakerne på gården. Se videoen til høyre i saken.


Håper på jente-seier

– Hvem tror du vinner Farmen?

– Jeg tror Kristian vinner. Men jeg håper at Amalie eller Eunike vinner. Amalie har kjempet seg opp og frem i livet, så det unner jeg henne, sier Sunniva.

Og hun tror absolutt at Amalie kan vinne:

– Amalie har mye å by på, og hun er sterk fysisk og psykisk. Så jeg tror de har en sterk konkurrent i henne, sier Sunniva.

FÅR TRØST: Sunniva ble lei seg da hun skjønte at hun måtte forlate gården. Her får hun trøst av Amalie, og Sunniva forteller til TV 2 at hun håper at Amalie vinner Farmen. Foto: Alex Iversen / TV 2
FÅR TRØST: Sunniva ble lei seg da hun skjønte at hun måtte forlate gården. Her får hun trøst av Amalie, og Sunniva forteller til TV 2 at hun håper at Amalie vinner Farmen. Foto: Alex Iversen / TV 2

I forrige uke var det Vidar Helseth (38) som måtte forlate gården etter en sleggekamp mot Halvor Sveen (47).

Denne søndagen trakk også Mats Beylergaard Brennemo (28) seg etter å ha fått en hjernerystelse, så nå er det ni personer igjen på gården.