God plass, gode kjøreegenskaper og god framkommelighet er noe av det som kjennetegner Mitsubishi Pajero.
God plass, gode kjøreegenskaper og god framkommelighet er noe av det som kjennetegner Mitsubishi Pajero.

Høy kilometerstand behøver ikke alltid være skummelt

Litt glemt SUV gir mye bil for pengene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I «Spør Benny»-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny. Jeg er på utkikk etter en brukt Mitsubishi Pajero og har funnet en. Bilen er i bra stand og med komplett service-historikk. Pajeroen er en 2010-modell, men det som skremmer meg litt er kilomneterstanden på 200.000.. Er dette noe som jeg bør være OBS på eller er bilen såpass solid at 200.000 km Ikke er noen stor fare?

Benny svarer:

Heisann! Mitsubishi Pajero er slett ikke noe dårlig bilvalg. Snarere tvert i mot. Det er på mange måter en litt glemt SUV som gir deg mye mer bil for pengene enn for eksempel Toyota Landcruiser, som "alle" skal ha. Den er også et langt tryggere kjøp enn for eksempel Land Rover Discovery.

Kvaliteten er Mitsubishis velkjente. Det vil si veldig god. Samtidig som kjøreegenskapene også er gode og komfortable, med tanke på biltypen. Mye takket være at den har selvbærende karosseri og uavhengig oppheng på alle fire hjul.

Jeg hadde selv en slik bil for noen år siden. Den var eldre enn den du ser på og hadde også gått lengre, likevel sviktet den meg aldri.

Hemmeligheten ligger i å lete opp et pent og velholdt eksemplar med god historikk. Mange har gått langt, og da er servicehistorikk – som alltid – veldig viktig. Har den i tillegg en fersk EU-kontroll og god eierhistorikk, er dette en bil som kan gi sin eier et hyggelig bilhold.

Les vår test av Mitsubishi Pajero her:

Siste generasjon Mitsubishi Pajero kom i 2006 og begynner å få noen år på nakken. Slik ser den ut innvendig.
Siste generasjon Mitsubishi Pajero kom i 2006 og begynner å få noen år på nakken. Slik ser den ut innvendig.

Dette må du sjekke

3,2-liters dieselmotoren med fire sylindere er veldig god, men kan i noen sjeldne tilfeller blåse topp-pakningen. Ellers er bremser, forstilling og dekk obligatoriske sjekkpunkter. Om bilen er veldig "kalvbeint" bak, er det tid for bytte av foringer i bakstillingen, men litt "kalvbeinte" er de gjerne uansett.

Personlig synes jeg rattposisjonen er litt for lav, og den kan ikke justeres dit jeg vil ha den, men dette venner du deg til. Jeg liker også designet på de litt nyere Pajeroene godt. Synes både at de er fine og litt tøffe. Disse bilene er generelt veldig solide og pålitelige.

Summa summarum tror jeg du vil bli godt fornøyd med en Pajero, selv om den har gått langt. Det handler i stor grad om å gjøre en grundig jobb i forkant og å lete opp "riktig" bil. Og bitte litt grann om flaks og uflaks.

Les også: Tre måneder etter at bilen var på verksted kom overraskelsen

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

Video: Dette er en annen smart Mitsubishi SUV