Da Roy Tore Jensen, Vidar Hardeland og Bård Singstad gikk tur langs kanalen ved Refshalevejen i København søndag, kom de over en rød bil som hadde havnet i vannet.

– Vi hørte noen som ropte fra bilen i vannet. Hun ropte at hun hadde barn i baksetet, forteller Roy Tore Jensen, som er administrerende nyhets- og sportssjef i TV 2.

Ifølge Jensen hang kvinnen halvveis ut av vinduet og slet med å komme seg ut. Jensen og Hardeland hoppet så ut i vannet og fikk dratt kvinnen ut og hentet den lille jenta som satt gråtende i baksetet.

– Jeg lente meg inn og dro henne ut, så gikk vi i land med dem begge to, forteller TV 2-sjefen.

Brannbiler på stedet

Etter redningsaksjonen kom fem brannbiler, politi og ambulanse til stedet. De tok med seg både kvinnen og barnet.

– Det var egentlig ikke veldig dramatisk. Vi var usikre på om bilen ville fortsette ut i kanalen, men det gjorde den ikke.

Etter hendelsen reiste kompisene for å skifte til tørre klær, og reiste til politistasjonen for å gi vitneobservasjoner.

Politiet i København har bekreftet historien overfor Ekstra Bladet.

Vant med el-bil

Kvinnen skal ifølge politiet ha vært vant til å kjøre el-biler, så da hun skulle parkere denne bensinbilen tok hun feil av gassen og bremsen.

– Det er klart at de fikk et sjokk ved å ende i vannet, men heldigvis er ikke vannet ved Refshalevejen dypt, så de sto ikke med vannet til halsen, sier vaktsjef Henrik Stormer i København-politiet til den danske avisen.