Dette vet vi om skytingen i Las Vegas

59 personer er drept og over 500 skadd etter skyting i Las Vegas.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved 22-tiden søndag kveld lokal tid kom de første meldingene om en skyteepisode i Las Vegas i delstaten Nevada i USA.

DIREKTE: Følg situasjonen direkte i vårt livesenter.

Politiet bekreftet raskt at de undersøkte meldinger om skyting ved siden av hotellet og kasinoet Mandalay Bay, som ligger i den sørlige enden av verdenskjente The Strip.

Publikum ble bedt om å holde seg borte fra området og flere veier ble stengt av.

Én mistenkt gjerningsmann tok livet av seg og ble funnet død på Mandalay Bay-hotellet.

Hør opptak fra politiradioen under aksjonen øverst i saken!

Dette vet vi så langt om skytingen (oppdateres):

  • Så langt er 59 personer drept og rundt 515 skadet, ifølge politiet.

  • Den mistenkte gjerningsmannen tok livet av seg, og politiet fant ham på hotellrommet i 32. etasje på Mandalay Bay. Politiet opplyser at han er en lokal innbygger. Mannen er idenfisert som 64 år gamle Stephen Paddock.

  • Politiet mistenker ikke flere gjerningspersoner, men etterlyste en stund en asiatisk kvinne som de ønsket å ha inn til avhør. Senere kunne politiet fortelle at hun ikke er mistenkt, og at hun befinner seg utenlands.

  • Skytingen startet under en utendørs konsert med over 22.000 publikummere på countryfestivalen Route 91 Harvest. Videoer viser at artisten Jason Aldean er midt i en låt, da det plutselig høres en rekke skudd. Vitner har beskrevet til AP at artisten og bandet etter hvert forsto at noen skjøt, og løp av scenen for å komme seg i sikkerhet. I samme øyeblikk begynte den store folkemengden å flykte vekk fra stedet.

  • Politiet fant gjerningsmannen på et hotellrom i 32. etasje på hotellet Mandalay Bay. Herfra har han skutt ned mot musikkfestivalen, ifølge politiet. Ifølge politiet har mannen vært sjekket inn på hotellet siden 28. september. Det ble funnet flere skytevåpen på rommet.

  • Store politistyrker rykket ut og mange gater i Las Vegas ble sperret av. Flere vitner har beskrevet at de gjemte seg på hoteller og restauranter i området.

  • Vitnebeskrivelser og videoer i sosiale medier tyder på at det har blitt avfyrt svært mange skudd med automatvåpen. Bilder fra stedet viser at flere mennesker ligger livløse på bakken.

  • President Donald Trump kaller handlingen «ren ondskap» og vil reise til Las Vegas for å møte pårørende og nødetatene på onsdag.

Saken oppdateres.