VANT: USA:
VANT: USA: Foto: Sam Greenwood

USA vant Presidents Cup

USA vant Presidents Cup i golf for sjuende gang på rad etter å ha utklasset verdenslaget gjennom tre dager med parspill.

Med 11 poengs ledelse før de 12 singlekampene søndag var spenningen borte. Eneste spørsmål var hvor tidlig vinnerpoenget ville være scoret.

Kevin Chappell spilte uavgjort mot Marc Leishman i den første kampen, og da manglet bare et halvt poeng. Det var sikret da Daniel Berger hadde tre hulls ledelse mot Kim Si-wook med tre hull igjen å spille.

Berger sikret seieren etter 17 hull og ble første amerikaner som vant sin kamp søndag. På 16. hull fikk han beskjed fra lagkaptein Steve Stricker om at han var "matchvinner".

– For en følelse! Strick kom til meg og sa at det halve poenget jeg hadde sikret var nok, men da fikk jeg enda mer lyst til å vinne, sa Berger.

Det gikk ikke like glatt for hjemmelaget som de tre første dagene. Verdenslaget vant seks av de sju første singlekampene som fikk en vinner og kom opp i et respektabelt poengtall.

Trump på plass
President Donald Trump ankom Liberty National-banen i Jersey City tre kvarter før seieren ble sikret. Han vil bli første sittende president som overrekker trofeet til vinnerlaget.

Lagkampen mellom USA og resten av verden utenom Europa har navn etter USAs presidenter. De tre forrige, Bill Clinton, George W. Bush og Barack Obama, var til stede under åpningsseremonien og begynnelsen av første dag.

Ønsket velkommen
Søndag protesterte mange NFL-spillere for annen helg på rad mot Trumps krasse uttalelser om spillere som har gjennomført en stille protest mot rasisme og politivold under avspillingen av nasjonalsangen. Han ventet ingen protester på golfanlegget.

– Vi håper han kommer. Han vil bli ønsket velkommen av oss og spillerne, sa PGA-toursjefen Jay Monahan tidligere i uken.

(©NTB)