Klopp slår tilbake mot kritikken: – Dere gjør det bare verre for spillerne

Jürgen Klopp liker ikke kritikken Liverpool har fått fra eksperter og media hittil denne sesongen.

Liverpool sløste igjen med sjansene, og måtte nøye seg med 1-1 i bortekampen mot Newcastle søndag.

Se scoringene øverst!

Rødtrøyene fra Anfield er allerede sju poeng bak Manchester-klubbene på toppen av tabellen, og etter nok en kamp med sjansesløseri og svakt forsvarsspill haglet kritikken igjen mot Jürgen Klopps menn.

– Forsvaret til Liverpool kostet dem tre poeng igjen. Liverpool har en lang, lang vei å gå før de kan være med å kjempe om tittelen. De vil garantert ikke vinne Premier League denne sesongen, sa blant annet BBC-ekspert Alan Shearer etter kampen.

– Utrolig nok har Liverpool nå kun vunnet én av sine siste sju kamper i alle turneringer. Liverpools ambisjoner om å være en tittelutfordrer er kanskje over allerede på grunn av den skuffende sesongstarten, mente The Mirror-kommentator John Cross.

Klopp: – Dere gjør det bare verre for spillerne
Jürgen Klopp har fått med seg kritikken fra eksperter og fotballskribenter.

Etter kampen mot Newcastle slo han tilbake.

– Som alle vet så er hovedproblemet at fotball ikke alltid er rettferdig. Folk skriver om oss, og spillerne leser hva de sier, og det gjør det bare verre. Selv om vi tar ett poeng, så får vi høre det som om vi hadde tapt, sa Klopp på pressekonferansen etter oppgjøret på St. James' Park.

Tyskeren gjorde det klart at han er sterkt uenig i at Liverpool allerede er ute av tittelkampen i Premier League.

– Vi opplever en tøff periode for tiden. Det vil også andre lag oppleve senere i sesongen. Vi har ting vi må rette på, men vi er ikke langt unna å være en skikkelig stor tittelutfordrer, slo Klopp fast.

– Målene vil snart renne inn
Klopp føler seg brennsikker på at Liverpool snart vil begynne å score på målsjansene de skaper.

– Om vi fortsetter å gjøre det vi er gode på så vil vi score flere mål, vinne flere kamper og minske avstanden til topplagene på tabellen, mente han.

Den tidligere Dortmund-sjefen minner om at Liverpool har vært det dominerende laget i de fleste kampene denne sesongen, selv om resultatene har uteblitt.

– Mot Newcastle så var vi igjen det dominerende laget. Vi skapte mest sjanser igjen, og kom til noen enorme muligheter, som vi igjen ikke scoret på. Det er selvsagt et problem, men det kommer ikke til å bli værende slik hele sesongen. Det vet jeg, for jeg har vært med i fotballen lenge nok. En dag vil målene endelig komme. Det er meget sannsynlig, konkluderte den karismatiske Liverpool-manageren.