Rosted scoret selvmål – så reddet han selv ett poeng i toppkampen

Toppkampen mellom Rosenborg og Sarpsborg 08 endte uavgjort 1-1.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg – Sarpsborg 08 1-1 (0-0):

Sarpsborgs Sigurd Rosted ble tomålsscorer i toppkampen mot Rosenborg på Lerkendal – men ikke helt som han ønsket.

Se scoringene i Sportsnyhetene øverst!

For først sendte han Rosenborg i ledelsen etter uheldig selvmål, før han scoret i riktig nett da han utlignet til 1-1 for Sarpsborg ti minutter senere.

– Jeg synes det var greit med uavgjort. Det var ikke mange sjanser i denne kampen. Ved selvmålet traff jeg ikke rent, og den kom borti rompen min eller noe sånt. Da jeg satte inn 1-1 var det etter litt klabb og babb. Det var deilig, men vi skulle hatt ett til, sa Sigurd Rosted til Eurosport Norge etter kampslutt.

– Rosenborg var slitne, og vi var heller ikke på vårt beste. Vi må finne tilbake til litt mer nøyaktighet i spillet, mente han.

Oppgjøret endte 1-1, og dermed har Rosenborg fremdeles ni poengs forsprang til tabelltoer Sarpsborg i Eliteserien.

Geir Bakke var egentlig litt misfornøyd med uavgjort.

– Rosenborg var slitne etter tre kamper den siste uken. Om vi hadde vært litt mer presise så kunne vi ha vunnet. Men at vi tar med ett poeng er vi fornøyd med, og misfornøyd med at vi ikke hadde litt mer sting i angrepsspillet vårt, sa Sarpsborg-treneren til Eurosport.

RBK-sjefen: – Spillerne var slitne
RBK-trener Kåre Ingebrigtsen innrømmet at spillerne var slitne.

– Det var lite energi igjen idag. Jeg tror de som skal ha litt fri fremover er glade nå. Vi trodde at vi skulle slite ut Sarpsborg, men da det var 20 minutter igjen hadde vi ikke mer å gå på. Det ble en tam forestilling, synes jeg. Om Sarpsborg hadde troen på gullet, så hadde de nok kommet hit med litt mer, sa han til Eurosport.

– Vi ledet 1-0 og klarte ikke å beholde ledelsen, og det er irriterende. Uansett bør vi hente seriegullet hjem, sa Rosenborgs Birger Meling.

Parkerte bussen
Det ble en litt tam start på storkampen mellom Rosenborg og Sarpsborg.

Rosenborg styrte spillet og hadde ballen mest.

Sarpsborg parkerte bussen de første 45 minuttene, og lagene gikk til pause med 0-0.

– Vi var solide bakover, men ønsket å prege kampen mer og være enda giftigere i kontringsspillet. Rosenborg styrte det meste, men jeg følte vi hadde god kontroll på dem, sa Sarpsborgs Amin Askar til Eurosport i pausen.

Selvmål sprakk nullen
Også etter pause ble de første minuttene svært tamme. Sarpsborg lå lavt og satset på kontringer, mens Rosenborg slet med å trenge gjennom gjestenes forsvarsmur.

Etter 55 minutters spill satte imidlertid Rosenborg fart. Birger Meling satte fart gjennom Sarpsborg-forsvaret, og fant Milan Jevtovic. Han slo inn i feltet, og ballen traff en uheldig Sigurd Rosted, som sendte Rosenborg i ledelsen med et selvmål.

– Det måtte en litt sånn rar situasjon til for at det skulle bli mål her, konkluderte Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.

Men bare ti minutter senere utlignet Sarpsborg. Og denne gang scoret Sigurd Rosted i rett mål. Landslagsspilleren fikk en tå på ballen etter litt klabb og babb i feltet, og styrte den i nettet. Krepin Diatta var nest sist på ballen på ballen før 1-1-scoringen.

Like før slutt laget Sigurd Rosted frispark til Rosenborg helt på kanten av 16-meteren. Heldigvis for Rosted og Sarpsborg skjøt Anders Trondsen himmelhøyt over på frisparket i god posisjon. Kampen endte 1-1.

Slik startet lagene:

Rosenborg 4-3-3: RBK (4-3-3): Hansen – Eggen Hedenstad, Reginiussen, Skjelvik, Meling – Jensen, Trondsen, A. Konradsen – de Lanlay, Bendtner, Jevtovic

Sarpsborg 08 (4-4-2): Kristiansen – Askar, Jørgensen, Rosted, Thomassen – Halvorsen, Heintz, Lund Nielsen, Zachariassen – Diatta, Mortensen

Dommer: Svein Oddvar Moen, SK Haugar