Håndballjentene kjørte over Sveits i EM-kvalifisering

Nora Mørk og de norske håndballjentene vant som ventet enkelt borte mot Sveits i EM-kvalifiseringen søndag. Det ble til slutt hele 29-12.

Se høydepunkter fra kampen i Sportsnyhetene øverst!

For noen dager siden utklasset Norge Ukraina på hjemmebane.

Sveits er fortsatt bare en parentes i kvinnehåndball.

Det gjorde at Norge vant svært enkelt, men det var tregt angrepsmessig i store deler av 1. omgang. Norge avsluttet ofte altfor tidlig uten å bearbeide det sveitsiske forsvaret.

Det var heller ikke noe sving over Norges beste egenskap, kontringene, den første halvtimen. Norge var mye, mye piggere framover i annen omgang. Det fikk Sveits merke.

Mørk hadde en uvanlig svak dag i angrepet. Györ-proffen nærmer seg allerede 500 landslagsmål selv etter en tam innsats i den omgangen hun fikk.

Best
Keeper Silje Solberg spilte en meget god kamp mot begrenset motstand. Kari Aalvik Grimsbø og Katrine Lunde er de to andre som er med i diskusjonen om plass i VM-troppen.

Den vil bare inneholde to målvakter. En stjernespiller kommer altså til å bli vraket i denne posisjonen.

I slutten av november spiller Norge 4-nasjoners på hjemmebane (Sotra). Det skjer mot Sør-Korea (siste ikke europeiske verdensmester, 1995), Russland og Ungarn.

VM-favoritt
Norge er tittelforsvarer i VM i desember og starter mesterskapet som favoritt.

OL-mester Russland tapte nylig for Østerrike i EM-kvalifisering, og det tyder på at russerne kommer svekket til VM.

Kvalifiseringen for EM avsluttes i juni neste år, og de to beste er garantert plass i sluttspillet i Frankrike. EM spilles i november og desember neste år.

(©NTB)