Rafa Benitez, her i samtale med nåværende Liverpool-sjef Jürgen Klopp før en kamp i 2016. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
Rafa Benitez, her i samtale med nåværende Liverpool-sjef Jürgen Klopp før en kamp i 2016. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS

benitez om liverpool-tiden:

– De nye eierne drev klubben mer som en forretning enn en fotballklubb

Rafa Benitez var mannen bak en av klubbens største triumfer, men ligaen vant han aldri. Nå forklarer han hvorfor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Newcastle - Liverpool på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo kl. 17.30

Rafa Benitez skapte Liverpool-historie da hans mannskap tok Mesterliga-tittelen etter den sensasjonelle snuoperasjonen mot AC Milan, men noe ligatittel ble det aldri i løpet av hans seks årige opphold i klubben.

Før søndagens møte med gamleklubben, uttaler spanjolen at han gjerne kunne ha blitt i Liverpool resten av karrieren, men etter seks år som manager måtte Benitez forlate Anfield i 2010. Da hadde to av mennene som hentet Benitez til England, styreleder David Moores og direktør Rick Parry, allerede forlatt klubben.

– Det var folk som virkelig forstod fotball, sier Benitez.

– Dessverre hadde ikke styret pengene til å konkurrere med topplagene, og vi måtte selge. De nye eierne drev klubben mer som en forretning enn en fotballklubb.

– Da jeg kom til Liverpool, var overgangsbudsjettet på 20 millioner pund. Da jeg dro, var det på 17 millioner pund, men folk sa likevel at jeg måtte vinne ligaen. Manchester United hadde omtrent 50 millioner pund mer hvert år, og så kom Chelsea, så vi konkurrerte mot massive klubber med massevis av penger.

Nå er Benitez mannen som skal lede Newcastle til nye høyder. Klubben er allerede ute av Ligacupen, men fansen drømmer fortsatt om sukess i FA-cupen.

– Kan vi vinne troféer? Ja, definitivt. Det er mange ting som spiller inn i cuper, men det kan skje, sier spanjolen.

I ligaen har Newcastle fått en godkjent start med ni poeng etter seks kamper. Det holder til en foreløpig niendeplass. Liverpool ligger på sjetteplass med elleve poeng.