Trump om orkanrammet ordfører: – Hun har fått beskjed om å være ekkel mot meg

USAs president Donald Trump beskylder ordføreren i orkanherjede San Juan for dårlig lederskap og sier folk på øya «vil ha alt gjort for seg».

TWITRER - IGJEN: President Donald Trump avfyrte lørdag en rekke tweets mot ordføreren i hovedstaden på orkandrammede Puerto Rico. Arkivbilde: AP/NTB Scanpix.
TWITRER - IGJEN: President Donald Trump avfyrte lørdag en rekke tweets mot ordføreren i hovedstaden på orkandrammede Puerto Rico. Arkivbilde: AP/NTB Scanpix.

Orkanen Maria slo inn over den amerikanske øya Puerto Rico med stor kraft den 20. september. Den er den kraftigste som har rammet øya siden 1932, og slo ut strømforsyningen for samtlige av øyas 3,5 millioner innbyggere og forårsaket enorme ødeleggelser.

Trumps regjering har fått skarp kritikk for treg nødhjelp til øya, og Carmen Yulin Cruz, ordfører i hovedstaden San Juan, luftet sin frustrasjon fredag etter en rekke svært positive uttalelser om hjelpeinnsatsen fra medlemmer av Trumps regjering.

– Folk dør her, og jeg kan ikke begripe at den mest storslåtte nasjonen i verden ikke kan utarbeide logistikk for en liten øy, sa hun, og føyde til:

– Hvis vi ikke får mat og drikke ut til folk, blir dette nesten som et folkemord.

Trump ser ut til å ha likt kritikken dårlig, og svarte i en serie meldinger på Twitter lørdag.

– Ordføreren i San Juan, som var veldig smigrende for noen dager siden, har nå blitt fortalt av Demokratene at hun må være ekkel mot Trump, skriver han.

– Dårlige lederevner hos ordføreren i San Juan og andre på Puerto Rico, som ikke klarer å få arbeiderne sine til å hjelpe. De vil ha alt gjort for seg når dette burde være en innsats fra fellesskapet. 10.000 føderale arbeidere på øya gjør en fantastisk jobb, tvitrer den amerikanske presidenten.

Trump skal besøke Puerto Rico tirsdag.

(©NTB)