Jakob Ingebrigtsen (17) spydde og kollapset: – Det er ekkelt å være vitne til

17-åringen gikk fullstendig tom mot slutten av Stoltzekleiven Opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jakob Ingebrigtsen (17) gikk fullstendig i kjelleren da han deltok i det populær og brutale motbakkeløpet Stoltzekleiven Opp i Bergen lørdag.

Mot slutten var unggutten helt ferdig, og måtte få hjelp over målstreken. Da mållinjen ble passerte kollapset han og lå rett ut.

Se video og intervju med pappa Gjert over!

– Ekkelt å være vitne til
Han var så ferdig at han også spydde etter det utmattende løpet.

– Han åpnet sannsynligvis altfor hardt. Han er ikke i stand til å si noe enda. Han gikk på en alvorlig smell da det var et par minutter igjen. Han gikk rett og slett i en kollaps. Han fikk ikke nok oksygen til hodet og begynte å svimle, sier pappa Gjert Ingebrigtsen til TV 2.

Han innrømmer at det ikke er lystig å se sønnen sin sånn.

– Det er litt ekkelt å se på og ekkelt å være vitne til at han går så tøft, men sånn er det. Han har den evnen, og det er ikke så mange som har det. Det derfor han er så god i det han gjør. Det er en meget spesiell egenskap å kunne pushe seg så til de grader, sier pappa Ingebrigtsen.

– Har det helt forferdelig
Ingebrigtsen løp på tiden 9:39, og hadde fjerde beste tid i klassen Gutter 15-17 år. Raskest i den aldersklassen var Vareggs Per-Christian Grieg, med tiden 9:26.

– Han lå veldig godt an halvveis, men på et tidspunkt bikket det over. Det er synd det skjer, men sånn er det, sier Gjert Ingebrigtsen.

– Hvordan har han det nå?

– Nå har han det helt forferdelig, men så går det en stund og det er glemt.