Nå får du unikt innblikk i Gatebil-miljøet

Her blir det action, svidd gummi og dramatikk. Se teaseren:

Gatebil-miljøet i Norge blir stadig større. Her handler det om alt fra å cruise rundt på stripa i en sliten Volvo 240, til å delta i VM i drifting i USA.

Tidligere har det gått en prisvinnende dokumentarserie fra dette miljøet på TV 2. Nå er sesong 2 av Gatebil klar. Og denne gangen legges det opp til større fokus på noen av de mest profilerte sjåførene i Gatebil, både i Norge og i utlandet.

Gatebil-Asim: – Rullestol var aldri et alternativ

Fokus på sjåførene

Tirsdag braker det løs med ny sesong – og den første av i alt 12 episoder.

At mange har ventet på akkurat dette, viser seertallene fra den første sesongen. Den hadde i snitt 200.000 seere, noe man er svært fornøyd med.

– I sesong 2 er vi innom alle Gatebil-festivalene, i tillegg til å følge Fredric Aasbø og Kenneth Moen i USA, Fredrik Øksnevad i Drift Allstars-serien, samt en del enkeltstående events. Vår intensjon har vært å lage en serie om Gatebil som fokuserer på sjåførene og deres satsing – ikke festen og galskapen som mange forbinder med Gatebil. Vi vant prisen for Beste dokumentarfilm på London Motor Film Festival i fjor, og ambisjonsnivået i år er ikke noe lavere, sier regissør Kaare Skard.

I Gatebil kommer du tett opptil alt som skjer – ikke minst ute på banen.
I Gatebil kommer du tett opptil alt som skjer – ikke minst ute på banen.

Filmer at de kjører Lamborghini i 336 km/t – så smeller det

– Investert mye kjærlighet

Det nøyaktige budsjettet for serien er konfidensielt.

– Men vi har investert mye kjærlighet og personlig interesse i å få det så bra som mulig – i tillegg til pengene fra TV 2. Så serien ser alt annet enn billig ut, forteller Skard.

For å gi best mulig inntrykk av kjøringen har man benyttet GoPro-kamera ombord og på bilene, hatt flinke dronepiloter og ikke minst kunnet nyte godt av samarbeid med Gatebils eget filmcrew – og Formula Drifts fotografer i USA.

– Vi har også vært så heldige å kunne hyre inn Moviebird på noen av opptakene, de er blant Europas desidert flinkeste firma på bil- og banefotografering. Det gjør at vi har kunnet være tilstede på banen under løpene med egen kamerabil. Det er ganske unikt.

Video: Fredriks gamle Toyota parkerer Porsche-gutta

Unikt innblikk

I forbindelse med opptakene, har crewet til Skard fått innpass i det aller helligste. De har fått fri tilgang til teamenes trailerne og på den måten fått anledning til å fortelle historiene fra innsiden.

– Hele opptaksprosessen har vært en veldig positiv opplevelse. Sjåførene på Gatebil her i Norge har ønsket oss hjertelig velkommen inn i teamene deres. Det samme har vært tilfelle når vi har jobbet med Fredric Aasbø og Kenneth Moen i USA. Vi har kunnet gå inn og ut av trailerne deres som vi ville, være tilstede under de siste forberedelsene og henge med pitcrewene under løpene.

Slik ble gutten fra Ski verdensmester