ETTERTRAKTET: David Nielsen er en populær trener.
ETTERTRAKTET: David Nielsen er en populær trener. Foto: Nesvold, Jon Olav

David Nielsen slutter i Lyngby – klar for ny klubb

David Nielsen slutter brått i Lyngby og blir ny hovedtrener i AGF.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere Strømsgodset- og Nest Sotra-treneren har vært en svært populær skikkelse i Lyngby.

I en pressemelding forklarer Lyngby hvorfor Nielsen nå er ferdig i klubben.

– Det er ikke noen hemmelighet at det har vært interesse omkring David Nielsen i lang tid – også lenge før vi underskrev kontraktforlengelsen i juni. Hadde det ikke vært for våre Europa League-kamper så ville byttet skjedd i sommer, sier styreformann Torben Jensen i pressemeldingen.

AGF Aarhus sparket sin hovedtrener Glen Riddersholm i morgentimene lørdag, og opplyser nå om at David Nielsen er ansatt som ny hovedtrener.

Det har blitt mottatt med sjokk og vantro i Danmark. AGF har hatt en tøff start på sesongen, men vant hele 5-1 borte mot Helsingør så sent som fredag kveld.

I danske BT går flere av AGFs viktigste spillere ut og forteller at de er dypt uenige i ledelsens avgjørelse om å sparke Riddersholm.

– Det er en tung dag i dag, sier midtbanespilleren Martin Spellmann.

Lyngby rykket opp til Superligaen i David Nielsens første sesong i klubben, og i fjor tok han Lyngby til en sterk tredjeplass, noe som ga dem muligheten til å kvalifisere seg til Europaligaen.

I år har det imidlertid gått tyngre: Lyngby ligger for øyeblikket tredje sist i den danske Superligaen, med kun ni poeng på ti kamper.