TIL SALGS: Her har Åsne Seierstad skrevet nesten alle bøkene sine.
TIL SALGS: Her har Åsne Seierstad skrevet nesten alle bøkene sine. Foto: Nordvik&Partners/bilde tatt ovenfra

Åsne Seierstads Frogner-villa til salgs for 46 millioner kroner

Åsne Seierstad sier adjø til sveitservillaen på Frogner, som har vært hjemmet hennes de siste 14 årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Journalist og forfatter Åsne Seierstad flyttet inn i sveitservillaen på Frogner i 2003. Da hadde hun akkurat kommet hjem fra Bagdad etter å ha jobbet der under Irak-krigen.

– Da hadde jeg behov for ro. Å bo her har vært som å være på landet midt i byen, sier hun til TV 2.

Nå har hun imidlertid flyttet inn i et annet hus i en annen Oslo-bydel. Huset ble litt for stort å administrere.

– Det satt langt inne for det er jo et fantastisk flott hus, som har sjel og en historie. Men nå har jeg sagt adjø, og håper det får noen ny eiere.

Dele opp villaen

Seierstad har skrevet nesten alle bøkene sine i denne boligen, som ligger skjermet til.

– Jeg blir glad om noen andre får glede av å bo her. Jeg anbefaler boligen til barnefamilier. Det er flere familier i området, og det er et rolig strøk, sier hun.

Åsne Seierstad er kanskje mest kjent for sine dokumentariske bøker fra hverdagsliv i krigs- og konfliktområder.
Åsne Seierstad er kanskje mest kjent for sine dokumentariske bøker fra hverdagsliv i krigs- og konfliktområder. Foto: Terje Pedersen/NTB

Det er også mulig å slå seg sammen med andre familier eller leie ut deler av villaen. Den har både indre og ytre-trapp, og egne innganger, så man kan velge å atskille deler av det enorme huset.

Ikke hver dag

– Dette er ikke noe vi selger hver dag. Det er et unikt objekt, sier megler Vemund V. Thorkildsen ved Nordvik & Partners.

Sveitservillaen er på nesten 600 kvadratmeter. Boligen består av fire etasjer, med balkong/terrasse i hver etasje, og dobbel garasje.

Thorkildsen forklarer at dette er en av de siste sveitservillaene i tømmer som er igjen på Frogner.

– Det er lenge siden det har vært solgt så store hus på Frogner, sier megleren, og viser til at det er solgt boliger på 200-300 kvadratmeter, men ikke i denne størrelsen.

Også Thorkildsen mener det er uendelig med muligheter i villaen, som kan leies ut eller deles med andre. Ifølge ham har det allerede kommet god respons på huset. Megleren forklarer at prisen på villaen ikke er unik, og at boligene i Frogner-området ligger i denne klassen.

– Det er varierende hvor lang tid det tar å selge boliger i denne prisklassen. Det kan ta lang tid å finne noen som er på jakt etter en så unik bolig på akkurat dette tidspunktet, sier han.

Journalist og forfatter

Åsne Seierstad er særlig kjent for sitt arbeid som journalist i krigsområder, og senere som forfatter av en rekke bøker.

Blant disse er «Bokhandleren i Kabul» utgitt i 2002, som lå på New York Times bestselgerliste i 41 uker sammenhengende. Seierstad ble i Oslo tingrett dømt til å betale bokhandlerens kone en oppreisning, men forlaget og Seierstad anket dommen, og saken endte med frifinnelse i både lagmannsretten og Høyesterett.

I 2013 ga Seierstad ut boken «En av oss» som handler om terrorangrepene 22. juli. New York Times kåret boken til en av årets ti beste bøker i 2015. I 2016 kom hun med boken «To søstre», som handler om to unge jenter fra Bærum som reiser til Syria. Denne boken fikk hun Brageprisen for.