Ydmyket Brann i Bergen: – Vi hadde kanskje ikke drømt om dette

Kristiansund tok et langt steg mot fornyet Eliteserie-kontrakt da den nyopprykkede klubben ydmyket Brann med hele 4-0 i Bergen fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann – Kristiansund 0-4:

Daouda Bamba var nest sist på tre av fire mål og Torgil Øwre Gjertsen scoret to da Kristiansund overraskende banket og ydmyket Brann 4-0 i Bergen og tok et sjumilssteg mot ny Eliteserie-kontrakt.

Se hvordan Brann ble ydmyket i Sportsnyhetene øverst!

Kristiansund klatret opp på en tiendeplass på tabellen etter den overbevisende seieren. Brann på sin side tapte viktige poeng i kampen om sølvmedaljene i Eliteserien.

– Å oppleve slike kamper som trener er fantastisk. Nå skal spillerne få lov til å kose seg. Når du hører 4-0 så blir det nesten rett og slett litt surrealistisk. Vi prøvde å gjøre det så vanskelig som mulig for Brann, og var livsfarlige på kontringer. Det fikk Brann trøbbel med, og det er vi glad for, sa Kristiansund-trener Christian Michelsen til TV 2 Sporten etter storseieren.

Brann-trener Lars Arne Nilsen beskrev det hele som helsvart dag for rødtrøyene.

– Vi har det ikke bra nå. Det var en dårlig dag på jobben. Vi fikk et tidlig mål mot oss, selv om vi spilte en ok første omgang. Så fikk de 2-0 og to mål til, og så ble det en svart dag for oss. Det er egentlig ikke mer å si, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til TV 2 Sporten etter kampen.

– Vi har hatt en del utfordringer med seks-sju mann ute, og da blir det vanskelig å sette sammen et lag, fortsatte han.

– Hva tenker du videre om medaljestriden?

– Alle kamper blir viktige. Vi har 14 dager nå på oss til å lappe sammen noen spillere, så kommer kanonene på løpende bånn. Det er Rosenborg og Molde og vi er med i toppen. Det er det viktigste, svarte han.

Kaptein Azar Karadas beklaget Branns prestasjoner på vegne av alle spillerne.

– Det er klart det er tungt. Vi har tapt fullt fortjent og det meste gikk galt, og det beklager jeg på det sterkeste overfor alle som har et hjerte og føler med Brann, sukket Branns Azar Karadas til TV 2 Sporten etter kampslutt.

Scoret etter tre minutter
Det tok bare tre minutter før gjestene Kristiansund scoret på Brann Stadion.

Daouda Bamba løp fra Azar Karadas etter en kontring og serverte Benjamin Stokke. Han stilnet publikum på Brann Stadion da han effektiv satte inn kampens første scoring.

To minutter før pause sjokkerte Kristiansund Brann igjen. Daouda Bamba brassesparket vakkert i tverliggeren, og på returen dundret Torgil Øwre Gjertsen inn 2-0-scoringen for gjestene.

Brann-fansen på tribunen måtte dermed misfornøyd konstatere at favorittene lå under 0-2 til pause.

– Vi hadde kanskje ikke drømt om dette, men vi er i god form for tiden. Målet mitt var et bra treff, men det var klasse av Bamba før scoringen, sa Kristiansunds målscorer Torgil Øwre Gjertsen til MAX i pausen.

– Vi hadde for lavt tempo. De tok oss på noen overganger og vi fikk litt trøbbel, sukket Brann-trener Lars Arne Nilsen til samme TV-kanalen etter de første 45 minuttene.

Stokke banket inn 3-0
Etter pause jaget, jaget og jaget Brann reduseringsmålet.

Istedenfor var det Kristiansund som scoret 3-0-scoringen etter en kontring i det 66. minutt.

Bamba kriget til seg ballen utenfor Branns 16-meter, og la igjen til Benjamin Stokke. Han dunket ballen i mål via stolpen og økte gjestenes ledelse.

Like etter gjorde Kristiansund ydmykelsen komplett.

Brann raknet fullstendig i de bakre rekker og Torgil Øwre Gjertsen ble spilt helt alene med keeper. Kristiansund-spilleren gjorde ingen feil og satte avslappet inn 4-0-scoringen med sin andre scoring for dagen.

Slik startet lagene:

Brann (4-3-3): Leciejewski - Jónsson, J. Grønner, Karadas, Nouri - Haugen, Heltne Nilsen, Skaanes - Rólantsson, Orlov, Vega.

Kristiansund (4-3-3): McDermott - Coly, Baranov, Ulvestad, Aasbak - Ulvestad, Hopmark, Diop - Bamba, Stokke, Gjertsen.

Dommer: Martin Sleire Lundby, Bøverbru IL