MÅTTE FORLATE START: Steinar Pedersen.
MÅTTE FORLATE START: Steinar Pedersen. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Pedersen om sjokkbeskjeden: – Enkeltpersoner kom med et syn jeg ikke kjenner meg igjen i

Steinar Pedersen måtte gå på dagen i Start. Overfor TV 2 Sporten gjør treneren det klart at han er sterkt uenig i klubbledelsens avgjørelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var fredag formiddag Start slapp nyheten som for mange kom som lyn fra klar himmel.

Start ligger foreløpig på andreplass i OBOS-ligaen, noe som gir direkte opprykk til Eliteserien. Men med bare fem serierunder igjen kvittet den opprykksjagende klubben seg med trener Steinar Pedersen.

– Som mange andre så opplevde jeg det som en overraskede melding. For meg er det en trist dag, for Start har alltid vært noe mer enn bare jobb for meg. Jeg har hatt et brennende ønske om å være med å bygge opp igjen Start og bidra til å løfte klubben etter noen tunge år, forteller Steinar Pedersen til TV 2 Sporten.

– En tynn begrunnelse
Før han fortsetter:

– Derfor er det veldig skuffende at det er kommet inn enkeltpersoner med et syn som jeg ikke kjenner meg igjen i, sier han.

– Hvilken begrunnelse fikk du av Start-ledelsen?

– Begrunnelsen var lagt på et veldig tynt grunnlag. De snakket om evalueringer og manglende disiplin og mentalitet i en gruppe som fortjener veldig mye mer respekt. Etter en tøff sesong ligger vi nå på direkte opprykksplass fem runder før slutt. Det setter ting litt mer i perspektiv og burde få folk til å skjønne hva denne gruppen står for, svarer Pedersen, og legger til:

– Det å begynne å pirke i disiplin og mentalitet mener jeg derfor blir veldig, veldig tynt, slår han fast.

Fikk ikke tatt farvel med spillerne
Pedersen bekrefter at han ikke fikk tatt farvel med spillerne før klubbledelsen kom med den nedslående beskjeden om at treneren er ferdig i klubben.

– Jeg har ikke truffet dem i en felles sammenheng. Spillerne har en kamp de forbereder seg til på søndag og fortjener den distansen de nå trenger før den kampen. Men jeg kommer til å ta kontakt på individuelt basis. Det er har alltid vært viktig for meg å ha en relasjon til spillerne, og en relasjon preget av gjensidig respekt og behandle mennesker rettferdig, konstaterer han.

42-åringen, som kom til Start foran 2016-sesongen etter to år med suksess som trener for Jerv, fikk ingen signaler fra ledelsen i forkant om at han ikke lenger var ønsket på Sør Arena.

– Jeg ble innkalt til et møte, og da møtet ble lagt på det tidspunktet ble jeg litt mer forberedt. Jeg har vært med i dette gamet så lenge at jeg sånn sett kunne forutse at det kunne skje, forteller han.

– Hva tror det betyr sportslig at du nå forlater Start?

– Jeg er helt sikker på at vi hadde nådd målet vårt om opprykk etter å ha jobbet så hardt og tett på hverandre som vi har gjort denne sesongen. Vi har vært så målrettet gjennom hele denne sesongen at jeg er sikker på at vi hadde slått tilbake etter den lille duppen vi opplevde de siste kampene, slår han fast.

Vil tilbake som trener
Selv om Steinar Pedersen måtte gi seg som trener i Start, har han ingen som helst planer om å gi seg med fotballen.

– Jeg har et ønske og et håp om å fortsette i fotballen. Det er mye spennende som skjer og nye muligheter kan åpne seg. Så har jeg også noen andre muligheter som kan åpne seg. Nå skal jeg ta noen rolige dager med familien, så får vi se hva fremtiden bringer. Lidenskapen for fotballen kommer imidlertid alltid til å være der, og jeg satser på det dukker opp noe spennende der jeg får mulighet til å utvikle og påvirke spillere og lag på mange områder, sier han.

Start-direktør: – En langsiktig vurdering
Sportslig leder Tor-Kristian Karlsen møtte pressen i formiddag. Han sa at Start skilte lag med treneren på etter en langsiktig vurdering.

– Det skjer på bakgrunn av en langsiktig vurdering. Tidspunktet er ikke så relevant for oss. Vi følte at øyeblikket var nå. Og som handlekraftige mennesker har vi tatt den beslutningen, sa Karlsen til TV 2.

Karlsen sa videre at Start nå ser etter en ny trener både nasjonalt og internasjonalt. Han varslet at klubben leter etter en annerledes trenertype enn Steinar Pedersen.

– Vi har kommet fram til at på bakgrunn av de ambisjonene og planene vi har for klubben, så mener vi at vi skal se på andre løsninger. Vi ønsker en trener med en annen bakgrunn og profil.