Mourinho må møte i retten to dager før storkampen mot Chelsea

José Mourinho må møte i retten i Madrid for å svare på spørsmål om skattesvik rett før oppgjøret mot gamleklubben Chelsea.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United – Crystal Palace lørdag kl. 16.00

Nyhetsbyrået PA melder fredag at Manchester Uniteds manager José Mourinho er innkalt til en rettshøring i Madrid den 3. november.

Det er bare to dager før Mourinhos Manchester United møter managerens tidligere klubb Chelsea til gigantduell i Premier League.

Spanske myndigheter åpnet en etterforskning av 54-åringen i juni for påstått skattesvik da han var manager i Real Madrid.

Manchester United varslet først fredag
Spanske myndigheter hevder at Mourinho unnlot å betale skatt knyttet til sine såkalte image-rettigheter i 2011 og 2012, og de mener at portugiseren skylder den spanske staten 29 millioner kroner i ubetalt skatt.

Mourinhos agent og rådgivere har hele tiden avvist disse beskyldningene, og dokumentert at den karismatiske manageren betalte nesten 230 millioner kroner i skatt, eller en skatteprosent på 41 av alle sine inntekter, i løpet av sin periode i Spania.

Manchester United-managerens advokater skal lenge ha vært klar over at Mourinho var innkalt til rettshøringen i Madrid 3. november. Men først fredag skal arbeidsgiveren Manchester United ha fått beskjeden.

Det er uklart hvordan Manchester United og Mourinho nå vil løse situasjonen med tanke på Chelsea-kampen to dager etter rettshøringen.

Svarte på Pogba-spørsmål
José Mourinho fikk ingen spørsmål om skattesaken i Spania på fredagens pressekonferanse. Han fikk imidlertid flere spørsmål om skaden til superstjernen Paul Pogba.

Pogba hinket av banen før pause med en lårskade i Uniteds mesterligaåpning mot Basel tidligere i måneden. Siden har ikke Mourinho ønsket å si noe om hvor lenge han tror midtbanespilleren er ute.

Det var heller ikke tilfelle fredag, men han gjorde det samtidig klart at Pogba ikke er tilbake med det første.

– Paul Pogba er ute med skade og kan ikke spille i morgen. Jeg snakker ikke om langtidsskader, enten det gjelder Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba eller Marcos Rojo. Jeg vil ikke snakke om det, sa Mourinho før lørdagens hjemmemøte med poengløse Crystal Palace.