Thale Myhre trakk seg fra Farmen: – Kroppen sa stopp

Thale Myhre (24) var både psykisk og fysisk nedbrutt og valgte å trekke seg etter én uke på «Farmen».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I mandagens episode av «Farmen» får man se at Thale Myhre (24) må heise det røde flagget og tilkalle lege fordi hun føler seg dårlig.

Til de andre deltakerne forteller hun at hun føler seg fysisk og psykisk nedbrutt, og det kommer frem at hun har lavt energinivå og sliter med magesmerter.

Modellen og servitøren, som er fra Oslo, kommer i samråd med legen frem til at hun må trekke seg fra «Farmen» og reise hjem.

Til TV 2 forteller Myhre at kroppen hennes ikke klarte mer etter litt over én uke på «Farmen».

– Jeg ble så dårlig, siden jeg hadde spist lite mat og ikke fått i meg nok væske. Kroppen sa til slutt stopp, sier hun til TV 2.

Kunne ikke stå oppreist

24-åringen forklarer at hun begynte å merke det på kroppen allerede to - tre dager ute i oppholdet.

I starten av den andre uken, den dagen da ny storbonde skulle velges, toppet det seg.

– Under storbondevalget begynte jeg og svette og fikk problemer med å puste. Til slutt svartnet det for meg, og jeg klarte ikke å holde masken lengre. Da måtte jeg ta en pause, sier hun.

En sulten «Farmen»-Thale anklager to av deltakerne for å stjele mat

– Den dagen merket jeg at det ble tungt å stå oppreist, og da var det på tide å reise hjem, sier hun.

Matmangel

Myhre, som er en aktiv tennisspiller, forteller at hun er vant til å spise mye mat. Hun hadde ikke forberedt seg på matmangelen på «Farmen»-gården.

– Da jeg skjønte hvor lite mat det var på gården, så ble jeg småbekymret. Det var hardt å leve for 100 år siden. Jeg var ikke klar over hvor tøft det var der inne. Jeg visste at det kom til å bli lite mat, men jeg visste ikke at kroppen ville reagere slik, sier hun.

Hun angrer spesielt på én ting etter exiten:

– Jeg burde nok ha trent meg opp til oppholdet. De andre hadde rustet seg for dette eventyret, men jeg var der for å kose meg og trodde at jeg skulle på ferie, sier hun.

TV-seerne har kunnet se at Line Suomalainen (55) stjal mat fra fellesskapet i den første uken av «Farmen». Myhre forteller at hun ble irritert da hun så det på TV.

– Der står hun og koser seg med brødskive og egg, mens jeg holder på å svime av fordi jeg er så sulten. Jeg blir sint når jeg ser det, sier hun.

SULTEN: Thale forteller at hun var ikke forberedt på matmangelen på gården. Foto: Alex Iversen/TV 2
SULTEN: Thale forteller at hun var ikke forberedt på matmangelen på gården. Foto: Alex Iversen/TV 2

Psykisk nedbrutt

De fysiske plagene påvirket også psyken hennes inne på gården, forteller hun.

– Tanken på at jeg kanskje måtte trekke meg, brøt meg hardt ned. Når kroppen har det tøft, så får sinnet det tøft også. Jeg var psykisk nedbrutt, siden jeg ikke hadde lyst til å reise hjem, sier hun.

24-åringen forteller at hun tidligere har hatt en episode hvor hun slet med å få i seg mat og gikk mye ned i vekt.

– Da jeg merket at det gikk denne veien på nytt, så skjønte jeg at jeg måtte sette helsen min foran alt annet. «Farmen» er jo bare et TV-program, sier hun.

Trist å forlate gjengen

Myhre forteller at hun ble godt ivaretatt av produksjonen etter at hun valgte å trekke seg fra «Farmen». Hun benyttet seg av tilbudet alle deltakerne får om å snakke med en psykolog i ettertid.

– Det er fantastisk at de stiller opp med det. Jeg tror det var lurt av meg å gjøre det, sier hun om psykologsamtalen.

Hun var lei seg da hun måtte bryte etter kun én uke på «Farmen»-gården.

– Det var utrolig kjipt. Jeg hadde ikke lyst til å dra, og jeg var klar for å være der i seks - syv uker. Nå tenker jeg at jeg skulle holdt ut litt til, men når kropper stritter i mot, så må man lytte til det, sier hun.

Hun syntes det var leit å forlate resten av deltakerne på sørlandsgården.

– De er en så fin gjeng. Alle er så unike på hver sin måte. Jeg hadde lyst til å bli kjent med hele gjengen, sier hun.

Endringer i livet

Myhre forteller at det tok tid før hun kom seg etter «Farmen»-oppholdet.

– Jeg har det fint nå, sier hun.

Da hun kom hjem til sitt vanlige liv i Oslo, innså 24-åringen at hun ville gjøre noen endringer i livet. Hun har nå begynt på skolen igjen og tatt opp tennisspillingen.

– Jeg fikk en «wake up call» da jeg kom ut av «Farmen», siden man får mye tid til å tenke der inne. Jeg fant ut at jeg ville ta opp tennisracketen igjen og vise at jeg er best. Jeg spilte tennis aktivt frem til jeg var 19 år. Målet mitt er å spille i NM-finalen utendørs neste år, sier hun.

Nå tar hun også opp fag, slik at hun kan starte på sykepleierstudiet i København neste høst, forteller Myhre, som også jobber som modell.

Myhre er den andre kvinnen som forlater årets «Farmen». I søndagens episode måtte Line Suomalainen (55) reise hjem, etter at hun tapte den første tvekampen.

Se «Farmen» på TV 2 mandag, onsdag og søndag. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.