Denne lille Audien har krutt under panseret. Det er nemlig en S1 – med 230 hk. Eieren heter, som du kanskje gjetter, Ronnie. Men selv om skiltet kanskje virker inspirert av hiphop-duoen Jaa9 og Onkl P, er ikke det tilfelle, bedyrer bileieren. Foto: Privat
Denne lille Audien har krutt under panseret. Det er nemlig en S1 – med 230 hk. Eieren heter, som du kanskje gjetter, Ronnie. Men selv om skiltet kanskje virker inspirert av hiphop-duoen Jaa9 og Onkl P, er ikke det tilfelle, bedyrer bileieren. Foto: Privat

Nei, det er ikke en rapper som eier denne bilen

Men det blir mange blikk med det nye skiltet på plass.

Blant de mange tusen som nå har søkt om og fått personlig bilskilt, er det en hel del som har valgt å pryde bilen med sitt eget navn.

Det har Ronnie Jørgensen (41), som bor i Sandnes, også gjort – men på en litt mer kreativ måte enn å bare stave navnet sitt rett fram.

RAA9 – står det på skiltene hans. Det kan jo minne om Jaa9 – fra hiphop-gruppa Jaa9 og onkl P. Men Ronnie påpeker at han hadde ideen lenge før gruppa ble dannet tidlig i år 2000.

– Jeg hadde tenkt på dette lenge før det ble lovlig med personlige skilter i Norge. Har derfor også brukt raa9 i diverse mailadresser og lignende. Så jeg er ikke inspirert av Jaa9 & Onkl P.

Personlige bilskilt sprengte serverne hos Vegvesenet

Is i magen

Det var mange som kastet seg på nettsiden til Statens vegvesen da det endelig ble åpnet for personlige bilskilt. Men Ronnie hadde is i magen.

– Jeg regnet med at det ikke var så mange som hadde denne kombinasjonen. Jeg var derfor ikke en av dem som heiv seg på med en gang og opplevde innloggingsproblemer.

Impulsiv

– Jeg er vel en smule impulsiv, så vi får sette hele avgjørelsen om personlig bilskilt på den kvoten. Var slik jeg endte opp med bilen også; så den på Finn en fredagskveld – og mandagen etter stod den på tunet mitt!

Bilen hans er for øvrig en liten hissigpropp – nemlig en Audi S1. Dette er en heftig småbil med 230 hk og quattro firehjulsdrift.

– Jeg må tilstå at TT-en jeg hadde før, med 3,2-liters V6, var enda morsommere. Men det er en artig bil, sier S1-eieren.

Disse skiltene er egentlig ikke gyldige utenfor Norge

Positive reaksjoner

– Hvordan har reaksjonene vært etter at du fikk personlige skilter?

– Har kun mottatt positive kommentarer etter at jeg fikk dem på. Jeg hadde ikke fortalt noen om skiltene før de kom på bilen. Men det kom ikke som en stor overraskelse på de nærmeste bekjente at jeg var en av de 11.000 som hadde bestilt personlig skilt.

Med RAA9-skiltene på plass er det flere som snur seg etter bilen og tar bilder av den på parkeringsplasser og i ferjekøer.

Bjørn fikk bot på grunn av det personlige bilskiltet sitt

Drømmer om ...

Enn så lenge er det ingen andre skiltplaner, og ingen andre biler i oppkjørselen. Men Ronnie er altså impulsiv, så her kan mye skje.

– Drømmen er jo en Audi R8 med skiltene R8-RAA9 eller RAA9-R8, humrer bilentusiasten.

Ved siste opptelling var det sendt inn over 10.000 søknader om personlige bilskilt til Statens vegvesen, hvorav 7.238 er innvilget.

Det koster 9.000 kroner å få personlige bilskilt, og overskuddet fra ordningen skal gå til trafikksikkerhetstiltak.

Har du personlig bilskilt? Da vil vi gjerne høre fra deg, e-posten er redaksjonen@broom.no.

Derfor står det TACO på BMW-en til Vegard