PÅ PARKETTEN: Erlend Elias Bragstad og Marianne Sandaker på parketten forrige lørdag.
PÅ PARKETTEN: Erlend Elias Bragstad og Marianne Sandaker på parketten forrige lørdag. Foto: Thomas Reisæter / TV 2

Erlend Elias (35) får hets etter homo-utspill

Erlend Elias Bragstad føler seg misforstått etter at han uttalte at han ikke ville danse med en mannlig partner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da det ble klart at kjendisstylist Erlend Elias Bragstad (35) skulle delta i Skal vi danse denne høsten, fikk han spørsmål om han kunne tenke seg å danse med en mann. Svaret han ga skapte kraftige reaksjoner i det homofile miljøet.

Til Se og Hør uttalte han nemlig at han syntes det ville vært «sykt rart» om han skulle hatt en mannlig dansepartner.

– Mitt valg

Selv mener Bragstad at det hele er en stor misforståelse, og ønsker å forklare hva budskapet hans egentlig var.

– Folk tror jeg mente at jeg er imot at to av samme kjønn danser sammen, og det er jeg ikke. Jeg er fullstendig åpen for det, sier 35-åringen til TV 2 før han fortsetter:

Det er viktig for meg at jeg får lov til å være meg, og jeg vil danse med en jente i tradisjonell pardans. Det er mitt valg.

Sakens opprinnelse var at danske TV 2s versjon av danseprogrammet ønsket å endre på reglene og tillate dansepar av samme kjønn.

Hadde jeg ønsket å danse med en mann, er jeg sikker på at norske TV 2 også hadde sagt ja til det. Hvis ikke hadde jeg blitt skuffet. Jeg mener at alle skal få lov til å danse med hvem de vil, konstaterer han.

– Trist

Bragstad synes det er vemodig at kritikken kommer fra andre homofile. Anklagene består i at han skusler bort kampen for likestilling mellom kjønnene og homofiles rettigheter ved å ikke danse med en av samme kjønn.

– Når man blir tatt av sine egne, altså homofile, at de kommer og kaller meg en «jævla homoskrulle» fordi de har misforstått en artikkel... At de som kjemper samme kamp som meg brenner meg på bålet, det synes jeg er trist. Vi kommer jo ingen vei om vi ikke står sammen, sier han.

Får støtte

Denne lørdagen gjør flere av tidligere Skal vi danse-deltakere comeback på parketten. En av dem er Finn Schjøll (69), som også danset med en kvinnelig deltaker da han deltok i 2006. Schjøll støtter Erlend Elias' valg.

Når vi synes det er greit å danse med menn, så gjør vi det, og da er det vi som bestemmer når vi synes det er ok. Det skal være komfortabelt for meg, og ikke for de som leser avisa, sier han kontant.

Han er oppgitt over at dette har blitt en sak i det hele tatt.

Jeg er så drittlei av homofile, for de er like forskjellige som alle andre. Heterofile må alltid skjønne at heterofile mennesker er forskjellige, så må alle homofile skjønne at vi har forskjellig hjerne. Det er mulig at noen tror de går rundt og deler hjernen min, men de har tatt skammelig feil, avslutter han.

Lørdag danser Erlend Elias sammen med Svein Østvik (56), best kjent som «Charter-Svein», og dansepartner Marianne Sandaker. Trioen skal danse Cha-cha-cha til «Vogue» av Madonna.

Se Skal vi danse lørdag klokken 19.30 på TV 2. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.