Project Neptune er så langt navnet på det siste prosjektet fra Aston Marting: En ubåt!
Project Neptune er så langt navnet på det siste prosjektet fra Aston Marting: En ubåt!

Se hva luksusbil-merket skal komme med nå

Dette blir neppe noe vanlig syn i Norge!

Aston Martin har en av de bilverdenens sterkeste merkevarer, men å omgjøre det til hyggelige regnskapstall er ikke alltid så enkelt. Historien deres har vært turbulent, og de siste årene har de slitt økonomisk.

Men nå er Aston Martin i ferd med å re-definere seg som selskap. De skal ikke lenger være "bare" en bilprodusent, de skal satse på en rekke andre produkter også. Ambisjonen er at Aston Martin-merkevaren skal trekke til seg de mest velstående kundene.

Debuterer i Monaco

Underveis i denne prosessen har de kartlagt hva de eksisterende Aston Martin-kundene er opptatt av, bortsett fra å kjøre bil og tjene store penger. Det har vist seg at båter kommer høyt på lista her.

I så måte gir selskapets siste produkt mening: Nå skal nemlig Aston Martin komme med sin egen ubåt. Ja, du leste riktig!

De har gått sammen med amerikanske Triton Submarines, og utviklet det som så langt heter Project Neptune. Den er akkurat vist i Monaco. Ikke på en bilutstilling, men på Monaco Yacht Show.

Andre spesielle ting fra Aston Martin: Denne hadde vi ikke helt ventet...

Har du 32 millioner kroner til overs? Ja, da kan du jo for eksempel bruke dem på dette fartøyet.
Har du 32 millioner kroner til overs? Ja, da kan du jo for eksempel bruke dem på dette fartøyet.

Plass til tre

Dermed er også deler av målgruppen definert. Ubåten skal nemlig være midt i blinken for de som har en stor privatyacht og som synes det å ta med gjester eller venner på utflukter med RIB eller andre, vanlige båter blir altfor hverdagslig. Med ubåten kan de i stedet utforske havets dyp, naturligvis i komfortable omgivelser.

Fartøyet har plass til tre personer. De sitter inne i noe som fra utsiden mest av alt ser ut som en boble, naturligvis for å sikre best mulig syn i alle retninger. Ubåten skal være den minste og letteste i sitt slag. Den er bare 1,8 meter høy, og veier under 4 tonn.

Her kommer nabolagets mest snobbete SUV

Bare for ordens skyld: Aston Martin lager også fortsatt biler, dette er deres kommende SUV i konseptversjon.
Bare for ordens skyld: Aston Martin lager også fortsatt biler, dette er deres kommende SUV i konseptversjon.

32 millioner kroner

Foreløpig er dette altså et konsept, planen er at produksjonen skal starte til neste år. Aston Martin legger opp til et begrenset antall, rundt 10-12 eksemplarer årlig.

Her er det også et poeng at fartøyet skal være eksklusivt. Som Aston Martin selv sier det: "I løpet av 100 år har vi bare laget 80.000 biler".

Helt til slutt: Lurer du på prisen? Jo, den er estimert til rundt 32 millioner kroner, før eventuelle ubåt-avgifter (hvis det finnes noe sånt). Med andre ord: Dette blir neppe noe dagligdags syn i den norske skjærgården!

Aston Martin trenger ikke koste en formue, sjekk bare denne:

Litt av et syn: Her kommer superbilene på rekke og rad