SKADET: For to uker siden danset Ida Gran-Jansen og Benjamin Jayakoddy cha cha cha. Allerede da hadde hun trolig brukket to ribbein. Foto: Thomas Reisæter/TV 2
SKADET: For to uker siden danset Ida Gran-Jansen og Benjamin Jayakoddy cha cha cha. Allerede da hadde hun trolig brukket to ribbein. Foto: Thomas Reisæter/TV 2

Skal vi danse-Ida har danset med ribbeinsbrudd i tre uker

Først etter tre uker fant «Skal vi danse»-deltakeren Ida Gran-Jansen (29) ut at hun har brukket to ribbein.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De siste ukene har bakeblogger og TV-profil Ida Gran-Jansen (29) danset med smerter i «Skal vi danse».

Fredag fikk hun vite at hun har to ribbeinsbrudd.

Hun forteller til TV 2 at skaden trolig skjedde for tre uker siden, da hun og dansepartneren Benjamin Jayakoddy (22) øvde på et løft til en tango.

– Jeg har vært hos både lege og fysioterapeut, men de trodde først at det var en kraftig muskelstrekk. Jeg har to hevelser på ribbeina, som ikke har gått over, så i dag tok jeg en CT-undersøkelse, og der så de at det var brudd på to ribbein, sier Gran-Jansen da TV 2 ringer.

På Instagram har hun delt et bilde fra CT-undersøkelsen.

BRUDD: Dette bildet fra CT-undersøkelsen delte Ida på Instagram fredag. Foto: Skjermdump
BRUDD: Dette bildet fra CT-undersøkelsen delte Ida på Instagram fredag. Foto: Skjermdump

Bakebloggeren er ikke den første i årets «Skal vi danse» som har skadet ribbeinet. Allerede på fjerde dansetrening fikk programleder Hedda Kise et brist i ribbeinet.

Trener som vanlig

Gran-Jansen forteller at de verste smertene har begynt å gi seg.

– Det har vært veldig vondt, og det har blitt mye smertestillende, men nå går det bedre. Og på dansegulvet har adrenalinet tatt over, så jeg har glemt smerten, sier hun.

Skaden setter ingen stopper for dansetreningen, og for 29-åringen har det aldri vært et alternativ å trekke seg fra konkurransen.

– Vi kjører på som vanlig. Man får ikke gjort noe med et slikt brudd. Vi må bare være litt forsiktige med løft som gir trykk på ribbeina, siden det da kan være fare for at bruddet går inn i lungene og punkterer dem. Så jeg må ikke falle på den siden, sier hun.

Nervene ødela for «Skal vi danse»-Ida: – Har godt av å gi litt mer faen

Skal fri til seerne

TV 2 møtte Gran-Jansen på parkettprøvene til helgens sending på torsdag. Da fortalte hun om hvordan hun følte det forrige lørdag, da hun havnet på tredje sisteplass og nesten var i fare for å ryke ut.

– Det var så forferdelig og grusomt å stå der. Jeg var ikke helt klar for det. Det ble en «wake up call», siden jeg vil ikke ut, sier hun.

Gran-Jansen og dansepartneren har gjennom hele konkurransen fått gode tilbakemeldinger og poeng fra dommerne. Nå har hun en plan for hvordan hun skal kapre seerstemmene også.

– For det første må jeg gjøre dansingen enda bedre, siden det er så høyt nivå. Også må jeg få med meg de hjemme, slik at de ikke glemmer å stemme. Jeg må prøve å fri til de hjemme mye mer. Jeg synes egentlig det er kleint å si «stem på meg», men jeg har skjønt at det må jeg gjøre, sier hun.

Ida Gran-Jansen imponerte dommerne med tango : – Gåsehud!

Danser trio

Bakebloggeren forteller at hun setter høye krav til seg selv når det gjelder dansingen.

– Jeg kan bli frustrert over meg selv fordi jeg ikke klarer å gi mer faen. Tar jeg et feil trinn, så må jeg slutte å henge med opp i det. Jeg kan bli satt ut om jeg gjør feil, og det må jeg legge fra meg, sier hun.

Hun har tidligere vunnet «Hele Norge Baker», og i fjor tok hun en andreplass i «Farmen kjendis». Men det å vinne «Skal vi danse» er ikke det viktigste for henne.

– Jeg tenker ikke på konkurranseinstinktet i «Skal vi danse», men mer min egen utvikling. Jeg synes det er så gøy, og jeg vil ikke hjem, sier hun.

Denne uken har alle parene fått med seg en tidligere «Skal vi danse»-deltaker, og sammen skal de danse i en trio. Gran-Jansen skal danse samba med skuespiller Kim Daniel Sannes.

– Kim Daniel er den mest energirike personen jeg noen gang har møtt. Det er så fint, fordi han gir mye energi over til meg, sier hun.

Se «Skal vi danse» på TV 2 lørdager klokken 19.30. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.