Liverpool-signeringen får skarp kritikk i Tyskland: – Liverpool vil nok prøve seg i januar-vinduet

Naby Keïta blir kritisert både av egen manager og tysk presse etter den siste tidens prestasjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-fansen gikk i taket da det ble klart at Liverpool hadde sikret seg tjenestene til RB Leipzig-stjernen Naby Keïta fra nesten sommer.

Se Keita bli utvist etter en stygg takling i videovinduet øverst!

Midtbanespilleren har allerede signert for Liverpool og vil ankomme klubben neste sommer, i en overgang verdt rundt en halv milliard kroner.

Avtalen virket å gjøre alle parter fornøyde, men i det siste har 22-åringen prestasjoner på banen vært gjenstand for kraftig kritikk. Det toppet seg etter tirsdagens Mesterliga-kamp borte mot Besiktas.

Leipzig tapte 0-2 og etter kampen ble den guineanske landslagsspilleren kritisert av sin egen trener.

– Naby var ikke bra i dag, kanskje ville det vært bedre ikke å bruke ham. For meg som trener er det viktig å se hvem jeg kan stole på i slike øyeblikk, hvilke spillere som står opp og slåss, sa trener Ralph Hasenhüttl ifølge Liverpool Echo.

Atmosfæren var for øvrig så intens i heksegryten i Istanbul at Leipzig-spiss Timo Werner måtte bytte etter bare en halvtime på grunn av støyen fra hjemmelagets supportere.

– Liverpool vil prøve seg

Tysk presse var heller ikke nådig mot 22-åringen etter Besiktas-kampen. «Overvurdert» og «primadonna» var ord som gikk igjen om Keïta i kamprapportene ifølge Liverpool Echo.

Tapet medfører også at det ser svært mørkt ut med tanke på videre avansement fra Mesterligaen for Leipzig. De ligger nå helt sist i gruppen sin med kun ett poeng etter to kamper. En eventuell Mesterliga-exit har fått flere til å spekulere i om en overgang for Keïta til Liverpool kan være aktuell allerede i januar.

Liverpool Echo skriver at Liverpool ganske sikkert vil prøve å forhandle frem en slik avtale, men avisen mener imidlertid at det er usannsynlig at Leipzig vil gå med på det. Liverpool har allerede betalt ekstra til Leipzig, i tillegg til overgangssummen på rundt 500 millioner kroner, for å sikre seg spilleren neste sommer. Det ble kompromisset etter en lang sommer hvor det lenge var steile fronter mellom klubbene.

Keïta ble også utvist i Bundesligaen tidligere denne måneden etter å ha avlevert et spark i ansiktet på Borussia Mönchengladbachs Christoph Kramer, en nesten tro kopi av Sadio Manés høye støvel i ansiktet på Manchester City-keeper Ederson.