Fotballryktene: – Griezmann kan bli overtalt til å velge Arsenal

Manchester United kan komme til å hente tysk landslagsspiller som er uønsket av Barcelona.
Dette er tirsdagens fotballrykter!

I videovinduet øverst ser du overgangshete Antoine Griezmann på en måte du aldri har sett ham før!

En tirsdag midt i en landslagsuke i oktober er kanskje ikke den beste dagen for fotballrykter, tenkte du kanskje?

Tenk om igjen, for i de internasjonale tabloidene ruller ryktemøllen og går hver eneste dag.

Vi begynner dagens runde i Daily Mirror, som mener å vite at Arsenal nå har bestemt seg for at de vil lytte til bud på Mesut Özil i januar-vinduet. De røde fra Nord-London har innsett at de klarer seg fint uten tyskeren etter å ha vunnet fire av fem kamper i hans skadefravær. Inter står klare med sjekkheftet når 2017 blir til 2018, og Arsène Wenger ser ut til å utnytte det faktum slik at ikke både Özil og Alexis Sanchez forsvinner gratis neste sommer.

The Independent mener dog at det er Manchester United som kan komme til å sikre seg Mesut Özil. José Mourinho jobbet med stjernen i Real Madrid, og det kan fort være nok til å få ham til Manchester i januarvinduet.

Da er det mer gledelig at Alexandre Lacazette har kommet godt i gang i Nord-London, og nå kan det bli enda mer å smile av. Ifølge The Telegraph skal nemlig den tidligere Lyon-stjernen nå prøve å overtale Antoine Griezmann til å vrake Manchester United til fordel for Arsenal neste sommer. Atletico Madrid-spissen og Lacazette er nære venner, og reiser på ferie sammen om sommeren. Det gir nok Wenger vann i munnen å høre slike ting, ettersom Griezmann er regnet for å være en av verdens absolutt ypperste angripere.

Så spørs det om Wenger uansett er mannen som bestemmer hva som skal skje i Emirates-korridorene utover. Nå har i hvert fall tidligere Arsenal-spiss Ian Wright tatt til ordet, og mener at Burnley-sjef Sean Dyche er kapabel til å erstatte franskmannen. I intervjuet, som er gjengitt av BBC, sier dog legenden at han neppe tror Dyche vil få en slik jobb.

Leon Goretzka er et av fotballeuropas mest omtalte overgangsmål for tiden, og ifølge Manchester Evening News skal nå Manchester United stå klare til å hente ham til klubben. 22-åringens kontrakt med Schalke 04 går ut neste sommer, og han har vært linket til både Bayern München og Barcelona. Men ettersom Barca-speiderne mener han foreløpig ikke er klar for kravene som gjelder på Camp Nou, skal Manchester United nå ha fått blod på tann. I samme artikkel nevnes for øvrig også Anderlechts Leander Dendoncker som et potensielt overgangsmål for José Mourinho og co.

Manchester United og Chelsea skal begge være etter Middlesbrough-forsvarer Dael Fry 20-åringen var del av det engelske landslaget som vant U20-VM i sommer, og har startet åtte av elleve kamper for Boro i Championship i høst. Det er TeamTalk som rapporterer om interessen fra Premier League-gigantene.

En annen unggutt i Championship som storklubbene har fått opp øynene for er David Brooks. Ifølge Express skal både Liverpool og Everton ha følerne ute for Sheffield United-talentet. 20-åringen har tre målgivende denne sesongen, og ble kåret til den beste spilleren i Toulon-turneringen, en annen turnering som England vant i sommer.

Everton skal dog ikke være etter Olivier Giroud. Ifølge Liverpool Echo og Daily Star har franskmannen bestemt seg for å bli værende på Emirates og kjempe for plassen i Arsenal-angrepet. Dermed må Everton se seg om et andre spissmål, og blant andre Andy Carroll har vært nevnt. The Guardian skriver i hvert fall at et bud på drøyt 200 millioner kroner kan gå West Hams vei i januar. Carroll er som kjent blitt solgt for betraktelig mer enn som så i tidligere januarvinduer.

IKKE HVERDAGSKOST: Sander Berge kroner forsiden av spansk sportsavis i dag. Faksimile: Estadio Deportivo
IKKE HVERDAGSKOST: Sander Berge kroner forsiden av spansk sportsavis i dag. Faksimile: Estadio Deportivo

Også en norsk profil er i ryktebørsen igjen i dag, ettersom den spanske avisen Estadio Deportivo melder at Sevilla vil returnere med et nytt bud på Sander Berge i januar. De tror tydeligvis at Genk er mer villige til å forhandle enn det de var i sommer.

En som neppe skifter beite i januar er Giorgio Chiellini. Ifølge calciomercato.com skal den italienske stoppergiganten ha bestemt seg for å skrive under ny kontrakt med Juventus. Dette til tross for at hans tidligere sjef Antonio Conte ønsket å hente ham til Chelsea forrige sommer.