TV 2 benytter nytt analyseverktøy for å vise Benitez' popularitet forut for Liverpool-møtet

Søndag leder Rafa Benitez sin nye klubb mot sin gamle. Men hvor populær er den spanske managergiganten?

Se Newcastle-Liverpool søndag 17.30 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!

Rafa Benitez er en av Premier Leagues mest meritterte managere, og søndag skal spanjolen ut i en meget spesiell dyst.

Hans Newcastle møter nemlig Liverpool, klubben 57-åringen opplevde sin hittil største suksess i karrieren med da han vant Mesterligaen i 2005.

Det er en seier Benitez aldri vil bli glemt for på Merseyside, og spanjolen er fremdeles svært populær i Beatles-byen.

Se forskjellen på Rafa Benitez' jubel og Newcastle-tilskuerens jubel i vinduet øverst!

Popularitet er også noe som er blitt mer og mer mulig å spore i sosiale medier, og denne sesongen vil TV 2s Premier League-sendinger bli beriket av det nye verkøtyet Instapoll, som er en måte å lese og tolke hva folk mener om ting, basert på hva de skriver på sosiale medier.

Vi har en algoritme som leser tekst og henter ut følelser: Negativ, nøytral eller positiv. Så kobler vi dette opp i mot personer eller tema vi er interessert i å vite mer om. Så det er ikke så ulikt en spørreundersøkelse, det er bare uten spørreskjema, og veldig mye raskere. Faktisk gjør vi det i sanntid, forklarer Thor Richard Isaksen.

SPRITER OPP SENDINGENE: Thor Richard Isaksen og hans Instapoll er en fornyelse i Premier League-produktet.
SPRITER OPP SENDINGENE: Thor Richard Isaksen og hans Instapoll er en fornyelse i Premier League-produktet.

Sjekker positive og negative Benitez-tweets
Han er daglig leder for selskapet som leverer Instapoll, og forteller hva som egentlig undersøkes når TV 2 inn mot kommende helg har bedt om at det skal foretas et søk som omhandler tweets om Rafa Benitez.

– Han har en høy stjerne i Liverpool-leiren, og han tar i mot Liverpool I Newcastle på søndag. Vi har sjekket hvor mange positive og negative tweets om Benitez som har dukket opp i løpet av uken. Det gir oss en god indikasjon på standingen hans, og buzzen rundt Rafa Benitez for tiden er ganske fin, forklarer Isaksen.

Selve tallene ser du i TV 2s Premier League-sending søndag! Kampstart på St. James' Park er 17.30!

Det nye verktøyet vil gi noe ekstra til sendingene, og er også noe Isaksen mener kan bidra til å gjøre jobben enklere i den journalistiske hverdagen.

– Vi har laget denne tjenesten for journalister som et supplement til den klassiske spørreundersøkelsen. Å følge og forstå utviklingen i opinionen er en viktig del av det å være journalist, og vi tror at Instapoll kan bidra til å gjøre denne jobben litt lettere, spesielt på livesendinger. Derfor er vi veldig glade for å ha med TV2 på laget som bidrar med veldig mye verdifull erfaring og input, sier han.

– Vi kan fange opp ting som ellers ikke ville bli oppdaget
Isaksen er selv Liverpool-supporter, og ser naturlig nok frem til søndagens kamp. Samtidig erkjenner han også at hans supportertilhørighet har gitt ham opplevelser av forskjellig sort, noe som gir ham førstehåndskunnskap innenfor området han selv nå ønsker å vise verden.

– Jeg er ekstremt opptatt av engelsk fotball. Det gjør vondt å se på, men jeg klarer ikke å la være, og som Liverpool-fan har jeg opplevd store oppturer og like store nedturer. Mest nedturer, skal jeg være ærlig. Men akkurat disse følelsene, som deler jeg med supportere over hele verden, kan vi nå måle under fotballkamper. Vi kan fange opp ting som ellers ikke ville bli oppdaget og fortelle mer nøyaktig hvor misfornøyde eller fornøyde fans er med ulike spillere og trenere, forklarer han.