FERDIG: Steinar Pedersen er ferdig i Start med umiddelbar virkning.
FERDIG: Steinar Pedersen er ferdig i Start med umiddelbar virkning. Foto: Braastad, Audun

Steinar Pedersen ferdig i Start

Steinar Pedersen måtte gå på dagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Start ligger foreløpig på andreplass i OBOS-ligaen, noe som gir direkte opprykk til Eliteserien, men den siste tidens resultater har vært skuffende.

Sist helg ble det kun 1-1 hjemme mot Levanger.

Start-ledelsen skal ha vært usikre lenge på om Pedersen var rett mann til å lede dem tilbake igjen til Eliteserien, og å bygge et lag kapabel til å hevde seg der.

Ledelsen i Start skal være av den oppfatning at Pedersen ikke innehar de riktige egenskapene som behøves for å etablere klubben i toppen av norsk fotball. Dermed er det ikke bare den siste tidens skuffende prestasjoner som ligger til grunn for den dramatiske avgjørelsen.

Steinar Pedersen skal ha fått beskjed om avgjørelsen torsdag kveld, og Start og Pedersen skal derfor ha blitt enige om å terminere kontrakten med umiddelbar virkning. Det melder klubben selv på sine nettsider.

Spillerne ble på sin side informert om den overraskende avgjørelsen da de møtte til trening i dag klokken 10. Den treningen ble holdt stengt for pressen.

Ingen ny trener på plass

Sportslig leder Tor Kristian Karlsen møtte pressen i formiddag. Han avkrefter til TV 2 at de allerede har en ny trener på plass.

– Nei, det er altfor tidlig. Den jobben starter nå. Nå har vi to over ukers pause etter kampen mot Strømmen på søndag, og vi kommer til å bruke den perioden effektivt for å se på andre løsninger, sier Karlsen til TV 2.

– Hvorfor skjer dette kun fem kamper før sesongslutt?

– Det skjer på bakgrunn av en langsiktig vurdering. Tidspunktet er ikke så relevant for oss. Vi følte at øyeblikket var nå. Og som handlekraftige mennesker har vi tatt den beslutningen.

Karlsen forteller TV 2 at de nå ser etter en ny trener både nasjonalt og internasjonalt. Han sier at klubben leter etter en annerledes trenertype enn Steinar Pedersen.

– Vi har kommet fram til at på bakgrunn av de ambisjonene og planene vi har for klubben, så mener vi at vi skal se på andre løsninger. Vi ønsker en trener med en annen bakgrunn og profil.

Assistenten leder laget midlertidig

Karlsen bekrefter at assistent Mick Priest, som kom til klubben i sommer, vil lede klubben i søndagens viktige kamp borte mot Strømmen. Med seg som assistent får han tidligere spiller, Joey Hardarson, som den siste tiden har vært trener- og spillerutvikler i klubben.

Steinar Pedersen tok over Start før 2016-sesongen etter å ha hatt suksess i Jerv. 42-åringen hadde i utgangspunktet kontrakt ut 2018. I fjor ble det et soleklart nedrykk til OBOS-ligaen, og klubben led under en svak økonomi.

En ny investorgruppe sprøytet i sommer friske midler inn i klubben, og den hardsatsende klubben hentet inn flere nye spillere i tillegg til ny sportslig leder i Tor Kristian Karlsen.

Den helt umiddelbare suksessen har imidlertid uteblitt og nå tar Start grep i jakten på opprykk.