Klubben bekrefter: Aguero involvert i bilulykke

Sergio Aguero har vært involvert i en bilulykke i Nederland, og kan være ute med skade i opptil to måneder.

Se Sergio Agüeros foreløpig siste Premier League-scoring i vinduet øverst!

Flere kilder inkludert ESPN meldte tidlig fredag morgen at Manchester City-spissen var passasjer i en taxi som krasjet på vei til flyplassen i Amsterdam.

Argentineren skal ikke være hardt skadet, men ESPN skriver at han kan være ute mellom seks og åtte uker med brukne ribbein.

Oppdatert: Fredag formiddag bekreftet Manchester City at Aguero har vært involvert i en bilulykke.

Klubben skrev i en kort pressemelding at angriperen vil returnere til Manchester fredag hvor han så vil bli undersøkt av klubbens medisinske apparat med tanke på lørdagens kamp mot Chelsea.

TV 2-ekspert: – Det ser litt mer åpent ut i toppen
Aguero skal ha vært i Amsterdam for å få med seg en konsert med Maluma, en colombiansk artist.

– Det blir for voldsomt å si at det er krise, i og med at de har en backupspiss som også leverer varene og kanske passer enda bedre til fotballen til Pep. Men når det er sagt, så har Agüero fått sin renessanse. Han har sett ut som om han var på sitt beste, der han var for et år siden, og han og Gabriel Jesus har begynt å finne tonen. Så dette er fryktelig dårlig timing, sier Simen Stamsø Møller.

TV 2s Premier League-ekspert- og kommentator, mener toppstriden i Premier League blir enda mer åpen etter fredagens nyheter.

– Det virker som om styrkeforholdet i toppen jevner seg ut litt. Det ser litt mer åpent ut. Jeg har vært ganske klar på at det er fire lag som er de beste i Premier League akkurat nå, og med mindre han er tilbake tidligere enn det som virker som antatte to måneder, gjør dette sjansene for å vinne ligaen større for Chelsea, Manchester United og Tottenham, sier han.

– Kan takke bruken av setebelte for at ikke utfallet ble verre
Føreren av taxien skal ha mistet kontroll over bilen på vei til flyplassen og truffet en stolpe utenfor veien. Det skal ikke ha vært andre biler involvert. Ifølge Sky Sports har nederlandsk politi bekreftet at to personer har blitt fraktet til sykehuset etter ulykken.

Telegraph skriver at Aguero nok kan takke det faktum at han brukte setebelte for at han ikke ble hardere skadd.

Han risikerer også å miste Argentinas to siste VM-kvalifiseringskamper, mot Peru og Ecuador. Det er kritisk for et Argentina som har slitt i den søramerikanske VM-kvalifiseringen.

TV 2-ekspert: – Nå er det de unge som må gjøre det
Skaden kommer på verst tenkelig tidspunkt for City som torsdag fikk bekreftet et røket korsbånd på venstreback Benjamin Mendy. Det er uklart om franskmannen i det hele tatt kan spille igjen denne sesongen, og inn mot det som potensielt kan bli en av sesongens viktigste oppgjør mot tittelrival Chelsea lørdag, kunne timingen knapt vært verre.

– Agüero var i så utrolig god form nå, og Guardiola hadde luksuses med at han kunne hvile ham litt innimellom for å ha ham 100 prosent klar til forskjellige kamper. Pep liker det, og han var den som gjorde flest bytter forrige sesong. Han har forstått det, han har vært flink til å rette seg etter det tøffe kampprogrammet. Han har måttet ha gode spillere, og han har brukt dem klokt. Så nå er det et svært ansvar på den ungdomsrekken, med Sterling, Jesus og Sané. Nå er det de som må gjøre det, sier TV 2-eksperten.

Nettopp bredden i angrepsrekken er det som er med på at Stamsø Møller ikke krisemaksimerer på vegne av de lyseblå fra Manchester, men han undervurderer allikevel ikke effekten av hva dette kan ha å si for Premier League.

– Dette er ikke like ille som om Tottenham skulle miste Kane, om Chelsea skulle miste Morata eller om Manchester United skulle miste Lukaku i to måneder, så lenge City har så bra backup som det Gabriel Jesus er. Men det er ikke bra i det hele tatt, sier han.