STRAFFESCORING: Brwa Nouri ble matchvinner på straffe.
STRAFFESCORING: Brwa Nouri ble matchvinner på straffe. Foto: Tt News Agency

Östersund leder gruppen: – Det skal ikke være mulig

Östersund sjokkerte Hertha Berlin og vant 1-0 hjemme i europaligaens gruppespill torsdag.

Östersund – Hertha Berlin 1-0:

I sin første kamp vant svenskene 2-0 borte over Zorya. Hertha kom til kunstgresset vel midtveis i Sverige og fikk en svensk knyttneve i magen på direkten.

Dermed leder Östersund, som for første gang rykket opp til Allsvenskan i 2015, Europaliga-gruppen bestående av Athletic Bilbao, Zorya og Hertha Berlin.

Aftonbladet-kommentator Simon Bank mener at en seier i Europa-ligaen mot Hertha Berlin burde være utenfor rekkevidde for en slik klubb.

– Sannheten er egentlig at dette ikke er mulig. Det går ikke an å ta seg fra 2. divisjon Norrland så kjapt, så rått og så bra. Å følge Östersund er og forblir en ventetid på når virkeligheten skal slå deg, skriver Bank.

I 2. divisjon Norrland, som tilsvarer 3. divisjon i Norge, spilte den svenske lilleputten så sent som i 2011. Etter to strake opprykk havnet de, for første gang i klubbens historie, i Superettan i 2013.

Östersund hadde ingen respekt for Bundesliga-klubben. Brwa Nouri scoret på straffe etter 22 minutter. Da var det vill jubel på de utsolgte tribunene.

– Det er vanskelig å sette ord på det. Det er utrolig heftig, sa matchvinneren til Kanal 9 etter kampen.

Östersunds trener, Graham Potter var stolt av sine menn etter seieren.

– Vi skal forsøke å gjøre vårt beste, men det er perfekt å være med hele veien inn i gruppen, sa treneren og la til at laget utvikler seg i hver kamp de får i turneringen. .

– Alle spillerne var magiske, sa Potter.

Per Ciljan Skjelbred spilte fra start for Hertha. Rune Almenning Jarstein var ikke med i troppen.

(©NTB)