Endelig vant Vålerenga

Seieren smakte godt etter den elendige sesongstarten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga – Stjernen 5-1:

Se alle målene fra torsdagens kamper i videovinduet øverst!

Iskrigerne trengte sju kamper på å ta sesongens første seier. Den kommer godt med i en uke der det ble klart at nye Jordal Amfi blir ett år forsinket.

Alt gikk imidlertid ikke etter planen for Vålerenga. De begynte kampen bra, men bommet på straffe allerede etter to minutter.

Tre minutter senere kontret Stjernen med Didrik Tollefsen og ble belønnet med straffe. I motsetning til Vålerenga omsatte de den til mål.

– Dette var en skikkelig kalddusj for Vålerenga, som føler de har kommet godt i gang med matchen. De gikk på én klipp, kommenterte Kasper Wikestad.

– Det der er ikke straffe. Vålerenga har vært det førende laget, og får et mål imot på uheldig vis, uttalte TV 2s ekspertkommentator Erik Follestad.

Iskrigerne ga seg ikke, og hadde flere store sjanser i 1. periode. Det ville seg imidlertid ikke.

– Vålerenga må jo føle at det er noen hockey-guder der oppe som ikke er så vennlig innstilt, sa Wikestad etter en misbrukt sjanse.

Men VIF lot ikke knekke, og resten av kampen ble en eneste stor triumfferd for iskrigerne.

Tobias Lindström utlignet på slutten av første periode med en strålende enkeltmannsprestasjon. Det var starten på VIFs snuoperasjon.

Vålereng tok ledelsen 2-1 i annen periode ved Thomas Olsen og økte ledelsen like etter ved Filip Gunnarson. Sistnevnte scoret sitt andre mål i tredjeperiode, før Rasmus Ahlholm fastsatte sluttresultatet til 5-1. Dermed tok Vålerenga sin første seier i årets eliteserie.

– Partyhockey! brølte Wikestad da 5-1 var et faktum.

Lett for Oilers

I Kongsvinger Ishall hadde hjemmelaget lite å stille opp med mot Stavanger. Stavanger ledet 1-0 etter første periode, 2-1 etter den andre, og dro fra i den tredje. Kampen endte med 5-1-seier til Stavanger i Kongsvinger.

Frisk Asker vant 4-1 hjemme mot Manglerud Star, mens Lillehammer vant 5-0 borte mot Lørenskog.

Frisk Asker topper tabellen med 20 poeng, fire foran Sparta Sarpsborg som har en kamp mer spilt.

(NTB).