Bendtner-show da rosenborg vant i europaligaen:

– Det er verdensklasse

Rosenborg med perlescoringer da de utklasset Vardar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg – FK Vardar 3-1:

Nicklas Bendtner sørget for Rosenborgs første seier i denne sesongens Europa League mot makedonske Vardar.

Se Bendtner-showet i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

– Han er jo i en helt egen klasse om dagen. I vår så han i store perioder utrent og uinspirert ut, men nå ser vi en selvsikker, sprudlende og spillesugen Bendtner, skryter TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Dansken hadde den målgivende pasningen på vinnermålet, og gjorde alt selv på 1-0. Han mottok ballen utenfor 16-meteren, og klarte å dra den med seg slik at han havnet alene med keeper.

Vardar-forsvareren unne ikke gjøre noe annet enn å klippe ham ned. Straffen klistret Bendtner i hjørnet.

– Straffesparket er bra plassert, men det er måten han skaffer det på som er imponerende. Det er verdensklasse, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen underveis i kampen.

I andre omgang var det Anders Konradsens tur. Han vendte innover, og fikk stjernetreff fra 18 meter. Midtbanespilleren banket ballen i lengste kryss. Deretter var det igjen duket for Bendtner.

Med ryggen mot mål slo dansken en utsøkt stikker med hælen til Vegar Eggen Hedenstad, som hadde kommet i angrep fra sin backposisjon.

– 3-0-målet må Bendtner få mesteparten av æren for. Årets frekkeste hælspark blir servert på Lerkendal, og Hedenstad får en enkel oppgave alene med keeper, kommenterte Mathisen.

Seieren gir Kåre Ingebrigtsen fornyet tro på avansement.

– De sjansene er definitivt styrket. For at vi skulle ha en mulighet måtte vi vinne denne kampen. I dag er vi offensive og gode, og da kan vi vinne kamper på dette nivået, sier Rosenborg-treneren til TV 2.

Tidlig frempå

Vardar var tidlig frempå med et stolpeskudd fra Dejan Blazevski etter to minutter, men det var Rosenborg som skulle styre kampen. Nicklas Bendtner fikk sin første sjanse allerede etter seks minutter, men klarte ikke å styre headingen ut i hjørnet.

Mens Samuel Adegbenro hadde vært aktiv fra sin venstreflanke i første omgang, var det Birger Meling som sendte frem Nicklas Bendtner i forkant av scoringen.

Venstrebacken fosset fremover, og sendte ballen så vidt bak den danske spissen. Bendtner klarte imidlertid å få ballen med seg, og Vardar-forsvarer Visar Musliu hadde ikke sjanse til å henge med. Midtstopperen så ingen annen utvei enn å klippe Rosenborg-stjernen.

Straffesparket er veldig godt plassert, men det er måten Bendtner skaffer det på som virkelig er imponerende. Måten han får med seg ballen på før Vardar-forsvareren må legge han i bakken er verdensklasse, skrøt TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Rosenborg ledet skuddstatistikken 5-3 til pause, og 2-1 på mål.

– Rosenborg leder fortjent. De har vært det beste laget, men Vardar har vist at de er farlige fremover om de får tid og rom. Utenom skuddet de hadde i stolpen har trønderne hatt veldig god kontroll, var Mathisens oppsummering til pause.

Vardar presset

I andre omgang var det tydelig at Vardar-spillerne hadde fått noen beskjeder i pausen. De stod høyere med laget, men Anders Konradsen hadde ingen planer om å la makedonerne få komme inn i kampen.

27-åringen fikk ballen like utenfor 16-meteren, tok to touch og hamret ballen i lengste kryss med høyresleggen.

– Konradsen trives godt som indreløper, og scoringen hans er nydelig. Han har et godt skudd, og når han først treffer er Vardar-keeperen sjanseløs der, kommenterte Mathisen.

Deretter fortsatte Vardar å trille mye ball, og André Hansen i Rosenborg-buret måtte opp med en strålende reaksjonsredning da et innlegg fikk en retningsforandring i Birger Meling.

Mer Bendtner-magi

Makedonerne klarte imidlertid aldri å spille seg til de aller største sjansene, og luften gikk ut av boblen da Bendtner dro frem tryllestaven igjen.

Dansken stod med ryggen mot mål utenfor 16-meteren, og så at Vegar Eggen Hedenstad stormet inn i boksen. Med hælen satte han lagkameraten opp alene med keeper, og høyrebacken gjorde ingen feil.

– Det målet må Bendtner få mesteparten av æren for, selv om det ikke er han som scorer. Årets frekkeste hælspark blir servert på Lerkendal, og Hedenstad får en enkel oppgave alene med keeper. Vardar er jo et lag som har imponert og overrasket i Europa mot ganske god motstand de siste månedene, men i dag har Rosenborg vist at de er et bedre og mer solid lag.

Resultatet til tross, makedonerne ville ikke gi opp. Vardar klarte å overliste André Hansen for første gang, men da stod Birger Meling på streken og klarte å klarere ballen.

På overtid rotet samme Meling bort ballen på venstresiden, som gjorde at Juan Felipe kunne skaffe gjestene et trøstemål med en vakker lobb fra 16 meter.

I den andre kampen i Gruppe L vant Zenit 3-1 på hjemmebane mot Real Sociedad. Dermed har russerne full pott etter to kamper, og Rosenborg ligger bak Real Sociedad på grunn av tapet mot spanjolene i første runde.

Rosenborgs lagoppstilling (4-3-3): Hansen; Eggen Hedenstad, Reginiussen, Skjelvik, Meling; Jensen, Lundemo (Rasmussen), Konradsen (Trondsen), de Lanlay (Jevtovic), Bendtner, Adegbenro.