LØGN OG FANTERI: I en falsk artikkel ble det skrevet at Tina Indrevær klarte å gå ned 70 kilo ved hjelp av et «slanke- og detoxprodukt». FOTO: Faksimile
LØGN OG FANTERI: I en falsk artikkel ble det skrevet at Tina Indrevær klarte å gå ned 70 kilo ved hjelp av et «slanke- og detoxprodukt». FOTO: Faksimile

The Voice-Tina (31) mottok plutselig rare spørsmål fra fremmede: – Det er helt fryktelig

«Fettet smeltet som smør» står det i en falsk artikkel om Tina Indrevær i et forsøk på å selge slankepiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tina Indrevær fra Loddefjord gir ikke opp musikkdrømmen og er tilbake på skjermen i årets The Voice.

31-åringen deltok også i forrige sesong i 2015, men da hadde hun så sterke ryggsmerter at hun måtte synge sittende under duell-opptredenen.

Siden da har 31-åringen vært gjennom en livsviktig ryggoperasjon og gått ned imponerende 70 kilo. Tidligere denne måneden skrev TV 2 om comebacket i talentkonkurransen og vektreduksjonen.

– Jeg føler meg 100 ganger mer vel i min egen kropp. Nå føler jeg meg normal, jeg føler meg ikke beglodd lenger og jeg har blitt en bedre mamma med mye mer å gi. Vekten har mye å si for selvtilliten. Jeg har aldri godtatt den størrelsen jeg har vært. Det var ikke meg, og det var ikke den jeg ville være, sa hun forrige måned.

MÅTTE SITTE: Tinas ryggsmerter var så graverende at hun så vidt klarte å gjennomføre opptredenen. Foto: TV 2
MÅTTE SITTE: Tinas ryggsmerter var så graverende at hun så vidt klarte å gjennomføre opptredenen. Foto: TV 2

Haglet inn meldinger

De siste dagene har det tikket inn meldinger fra ukjente med spørsmål om hun kan anbefale et navngitt slankeprodukt, uten at hun forstod hvorfor.

Det viser seg at 31-åringen har blitt misbrukt i en reklame for et slanke- og detoxprodukt.

– Det begynte å komme meldinger på Facebook fra totalt fremmede som satt klare med lommeboken for å kjøpe dette produktet. De sier de har prøvd alt og at de bare ville kontrollere om det var sant. Det er så mange som spør fordi de har sett meg i den annonsen, og når de ser meg der tenker de: «da må det jo være sant», sier Indrevær til TV 2.

Brukte falske sitater

I en falsk artikkel på nettstedet Inspirazo.com står det at vekttapet til The Voice-deltakeren skyldtes et nytt slanke- og detoxprodukt.

Videre har nettstedet brukt falske sitater fra Indrevær:

«I løpet av den første måneden mistet jeg 16 kilo uten noen trening eller forandringer i min daglige diett. Jeg kunne ikke tro hvor enkelt det var. Jeg endret ikke kostholdet mitt eller min daglige rutine, men fettet bare smeltet av som smør. Jeg elsker slike ting! Endelig en diett som faktisk virker.»

HARDT ARBEID: Selv om Tina gjennomgikk en slankeoperasjon, har veien mot en lettere tilværelse krevd hardt arbeid og dedikasjon. Foto: Privat / @officialtinasingh
HARDT ARBEID: Selv om Tina gjennomgikk en slankeoperasjon, har veien mot en lettere tilværelse krevd hardt arbeid og dedikasjon. Foto: Privat / @officialtinasingh

– Sjokkert

Hun ble helt satt ut da hun skjønte at hun var blitt misbrukt av svindlere.

– Jeg er sjokkert. Det er noen som har satt seg ned og brukt faktaene jeg har delt i media – som om det ikke var godt nok det jeg hadde sagt, sier hun og forsetter:

– Det er helt fryktelig! Det er snakk om at noen utnytter mennesker i en fortvilet og sårbar situasjon. Jeg har fått mange meldinger som går på at de trenger å få hjelp og at de er villige til å prøve hva som helst. «Funker det for deg så er jeg klar for å kjøpe», sier hun.

– Lukter muffens lang vei

The Voice-deltakeren synes det er skremmende hvordan misbruk på Internett foregår.

– Der ser man hvor lett det er å misbruke hva som helst, både bilder og fakta. Man må være forsiktig med hva man sier og deler. Jeg blir litt oppgitt, for det er også snakk om dårlig kildekritikk. Artikkelen er skrevet på dårlig norsk, og henviser til en lege som visstnok skal jobbe på Ullevål Sykehus, så det lukter muffens lang vei.

Derfor har hun advart mot overgrepet på sin Facebook-side og understreket at hun aldri har brukt produktet og at hun aldri kommer til å gjøre det. Hun valgte å stå frem med vekthistorien sin for å inspirere andre og for å vise at dedikasjon er den beste slankemetoden – ikke et «vidunderprodukt».

– Jeg er ikke redd for at folk skal tenke noe om meg, for jeg er en god nok kilde i meg selv som kan forklare hvordan jeg faktisk gikk ned i vekt, sier 31-åringen.

Vendela Kirsebom har også blitt utsatt for misbruk på samme nettside for å selge et «vidundermiddel mot rynker», omtaler VG. Avisen skriver at nettsidens domenene er registrert i Panama.

TV 2 har ikke lyktes med å komme i kontakt med de ansvarlige bak nettsiden.