Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til torsdag slo det som etter alt å dømme er «vinduskikkeren» til igjen, skriver avisen Lindesnes (bak betalingsmur).

En ukjent person banket på vinduer i Fjellveien i Mandal. Nina Saanum Rosenlund sier til avisen at hun er overbevist om at «vinduskikkeren» har vært på ferde etter at datteren Vilde ble vekket av banking på soveromsvinduet sent onsdag kveld.

Turte ikke å ligge alene

Knut Sigve Rosenlund, Ninas ektemann og Vildes stefar, forteller til TV 2 at Vilde bor alene i en kjellerleilighet i huset.

– Det var jevne, rolige dunk på ruta, så det virket som en veldig bevisst handling, forteller Rosenlund.

– Hun turte ikke å ligge alene, så hun kom opp i 2. etasje her og la seg på et gjesterom, sier stefaren.

– Har dere kontaktet politiet?

– Ja, det har vi. Vi som er utsatt for dette er veldig opptatt av å holde oppe trykket.

Filmet med mobilen

Åsted Norge tok opp saken denne uken. 18 år gamle Julia Dahl fortalte om en skremmende hendelse i april i fjor.

Hun hadde hadde lenge hørt lyder utenfor vinduet sitt om nettene, men foreldrene forsikret henne om at det bare var vinden hun hørte.

SKREMT: Knut Sigve Rosenlund sier stedatteren ikke turte å ligge alene etter hendelsen natt til torsdag. Foto: Privat/Facebook
SKREMT: Knut Sigve Rosenlund sier stedatteren ikke turte å ligge alene etter hendelsen natt til torsdag. Foto: Privat/Facebook

– Så en natt trakk jeg til side gardinene og stirret rett inn i en person som sto og filmet med en mobil. Jeg trodde først det var lillesøsteren min som skulle skremme meg, så jeg hoppet ut av vinduet, og løp etter. Da så jeg med forskrekkelse at det var en mann, fortalte hun.

Siden den gangen har personen vært utenfor huset om natten gjentatte ganger. Andre unge jenter fortalte at de ikke tør å sove alene etter å ha våknet av at en mann har sett på dem, lyst gjennom soveromsvinduer og filmet med telefonen.

Terror

Mandal-beboer Øystein Dahl kalte atferden for ren terror. Verken jaktkameraer eller vaktlag har klart å avsløre mannen. Han beskrives som smidig og svært rask.

– Han har full kontroll på oss, selv om vi holder vakt ulike steder. Han smyger seg fra hage til hage, og gjemmer seg i buskene. Selv i dag, tror jeg han sitter og følger med oss, sa Øystein Dahl til Åsted Norge.

Saken ble henlagt i sommer fordi de ikke hadde flere spor å gå etter, men nå ber politiet publikum om hjelp.