Ancelotti fikk sparken

Carlo Ancelotti er ferdig i Bayern München. Det melder klubben selv i en pressemelding torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se PSG herje med Bayern i Sportsnyhetene øverst!

Torsdag formiddag begynte ryktene å svirre om at Carlo Ancelottis dager som Bayern-trener var talte. De ryktene viste seg å stemme.

Bayern-styret satt i et krisemøte torsdag ettermiddag og der ble det bestemt at Ancelotti er ferdig som trener for den tyske stormakten.

Den dramatiske avgjørelsen kommer dagen etter at klubben gikk på en ydmykende 0-3-smell mot Paris Saint-Germain i Paris.

– Vårt lags prestasjoner siden starten av sesongen matcher ikke forventningene vi har til dem, og spillet i Paris viste tydelig at vi måtte gjøre noe, skriver klubben i pressemeldingen.

Skuffende start på sesongen

Etter gårsdagens kamp lovet den tidligere storspilleren og nå styreleder i Bayern, Karl-Heinz Rummenigge, at stortapet ville få konsekvenser.

– Det ble et smertefullt tap, et tap vi må analysere. Vi må grundig igjennom hva som skjedde og ta konsekvensen av det. Det vi fikk se var ikke Bayern München, sa Rummenigge i en samtale med nyhetsbyrået SID etter kampen.

Bayern München ligger kun på tredjeplass i den tyske Bundesligaen etter fire seire, én uavgjort og ett tap på sesongens seks første kamper.

Carlo Ancelotti tok over trenerjobben i Bayern etter at Pep Guardiola forlot klubben til fordel for Manchester City i 2016. Italieneren tok Bayern til Bundesliga-tittelen i sin debutsesong, men røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid, og ble slått ut av erkerivalen Dortmund i den tyske cupens semifinale.

Nagelsmann kan ta over

Klubben bekrefter at assistent Willy Sagnol tar over hovedtreneransvaret inntil videre, og leder klubben i oppgjøret mot Hertha Berlin på søndag.

Hoffenheim-trener Julian Nagelsmann (30) er pekt ut som en kandidat til å ta over trenerjobben på permanent basis. Den unge tyskeren ledet Hoffenheim, med Håvard Nordtveit på banen, til seier mot Bayern tidligere i sesongen.

– Det er alderen som gjør ham unik. Han er en moderne trener som har tatt med seg de gode tingene fra de tyske toneangivende trenerne. Han er flink til å variere presshøyde og plassere spillerne rundt på banen. Han er litt som Pep Guardiola. Han har litt den samme måten å sette opp laget på, sa tysk fotballekspert Eivind Bisgaard Sundet til TV 2 om Nagelsmann tidligere i år.

Tidligere Dortmund-trener Thomas Tuchel har også blitt nevnt.