ødegaard spør målfarlige thorsby om hjelp:

– Du må lære meg å score mål, Morten

De to norske Heerenveen-proffene har fått en flott start på årets sesong. – Vi prøver å lære av hverandre, sier Morten Thorsby til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med fire scoringer og én assist har Morten Thorsby fått en strålende sesongstart i Heerenveen.

– Jeg fikk ikke helt uttelling i fjor, i tillegg til at jeg spilte mer defensivt. Det at jeg spiller i en mer offensiv rolle, er nok en del av grunnen. Det er deilig å se at det løsner. Jeg har jobbet mye med det i sommer. Jeg har lenge sagt at jeg vil score mer mål, så det er veldig deilig, sier Thorsby til TV 2.

Lysluggen har allerede flere mål denne sesongen enn hva han har hatt på sine tre siste sesonger i klubben.

Se hele intervjuet med Morten Thorsby øverst i saken.

Martin Ødegaard har også hatt en god sesonginnledning, men har ennå ikke levert noen målpoeng denne sesongen.

– Han sa til meg: Du må lære meg å score mål, Morten.

– Jeg sa at jeg ikke kunne lære ham så mye, for jeg vet ikke helt hvordan jeg gjør det selv. Vi er begge ganske ferske, så vi prøver å lære av hverandre. Jeg har hatt en fin start, men jeg håper Martin tar meg igjen, sier 21-åringen.

Ikke i Lagerbäcks tropp
Det hadde ikke kommet som noe sjokk om både Thorsby og Ødegaard hadde vært en del av Lars Lagerbäcks landslagstropp til de kommende kampene mot San Marino og Nord-Irland. Men begge nordmennene må fortsatt nøye seg med U21-landslaget.

– Jeg var litt skuffet. Det var nok både Martin og jeg. Samtidig er det viktigste det som skjer her. At jeg spiller fast på laget. Jeg er veldig fornøyd med utviklingen. På kort sikt var det litt skuffende, men det legger jeg bak meg, sier den tidligere Stabæk-spilleren.

Han mener også at sin lagkamerat er mer enn god nok for det norske landslaget.

– Jeg ser Martin hver dag på trening. Jeg ser hvilke unike kvaliteter han har og hva han er kapabel til å gjøre. Han kommer til å bli ekstremt bra. Jeg er ikke stresset for Martin sin del. Jeg tror Norge ville hatt stor glede av ham på landslaget, sier Thorsby.

Ajax neste
Nå er Thorsbys hovedfokus å gjøre en god sesong med Heerenveen. Klubben ligger foreløpig på en fin andreplass, kun ett poeng bak PSV. På søndag venter et skikkelig storoppgjør mot Ajax.

– Jeg håper ikke den gode starten er et blaff. Det er en lang sesong, og det skal presteres over mange måneder. Vi må være stabile nok over tid, toppnivået vårt er bra. Jeg håper virkelig vi kan gi Ajax kamp på søndag, sier Thorsby.

Svært miljøbevisst
Den 21-årige østlendingen er ikke helt som alle andre fotballspillere. På sin Twitter-konto deler Thorsby ofte artikler om miljøpolitikk.

– Ja, jeg er opptatt av det. Det ligger meg nært. Det er noe jeg har tenkt til å fortsette med. Jeg har også vært engasjert her nede. Jeg har vært med å bidra litt, også med tanke på miljøprofilen til klubben. Vi har en fin hovedsponsor som driver med solcellepanel.

Klubben har også et enkelt miljøtiltak som alle spillerne må følge.

– Vi har startet med å sykle til trening. Alle må sykle til trening, det er ikke noe valg.

– Det er viktig at vi fotballspillere tar ansvar. Jeg skulle ønske jeg kunne gjort ennå mer, men det blir så mye man får tid til.