– Mitt mål er å bli en profesjonell havfrue som opptrer i barneselskaper og på andre eventer. Det eneste problemet er at jeg ikke har noe sted å svømme.

Sky News skriver at engelske Leia Trigger (18), som kaller seg «Mermaid Aries», har blitt bannlyst fra offentlige bad i hjembyen Bromsgrove.

Trigger kjører full pakke når hun skal være havfrue – hun har på seg en blågrønn topp og en lang hale med finner.

Det er halen som er problemet for de offentlige badene.

– Det er i hovedsak en helse- og sikkerhetsrisiko, siden beina er bundet sammen, og de er redde for at jeg får problemer i vannet eller at jeg ender opp med å slå til noen, sier hun.

MED FINNER OG FLETTER: Leia Trigger poserer iført havfruekostymet hun har laget selv. Foto: Leia Trigger/Facebook
MED FINNER OG FLETTER: Leia Trigger poserer iført havfruekostymet hun har laget selv. Foto: Leia Trigger/Facebook

Satte ned foten

18-åringen jobber til vanlig deltid som butikkmedarbeider, men målet er å kunne jobbe som havfrue på heltid.

Hun forteller at hun frem til nå nylig fikk lov til å svømme rundt iført havfruekostymet sitt i den lokale svømmehallen.

Etter at selskapet Everyone Active tok over svømmehallen, ble det full stans for havfrueaktiviteten.

– Alle de andre svømmehallene i Bromsgrove jeg har pratet med, tillater ikke halen min. De er bekymret for om jeg slår noen med halen, eller at jeg selv får problemer. Jeg forstår bekymringen, men jeg vil ikke gi opp drømmen min, sier hun til lokalavisa Bromsgrove Advertiser.

Og:

– Jeg ønsker å utforske denne mytiske, utrolige, grasiøse skapningen.

Svømmehallens eier: – Frykter skader

Neil Cowdrey driver Everyone Active, og han sier dette til nettstedet:

– Kundenes sikkerhet er førsteprioritet, og vår nåværende politikk forbyr bruk av havfruehale under offentlige svømmetimer på grunn av faren den utsetter andre for.

Han sier at halen kan skade andre i bassenget.

– Den kan forårsake skade på andre på grunn av forlengelsen og bevegelsen på halen, i tillegg til at den uregelmessige strømmen den lager kan gjøre det vanskelig for andre å bruke bassenget, hevder han.

Ute av drift

Leia Trigger sier at hun har brukt 1500 kroner på havfruekostymet sitt, og at hun håper at hun snart får bruke det i sitt rette element.

– Jeg er ute av drift nå. Nå må jeg prøve å finne et annet sted å svømme, eller se om det er en annen måte jeg kan gjøre dette på. Det er et stort tilbakeskritt, fortviler hun.