GARDERMOEN  20160410.
Leder i resolusjonskomiteen Henrik Asheim på talerstolen den siste dagen under Høyres Landsmøte 2016 på Gardermoen, søndag.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
GARDERMOEN 20160410. Leder i resolusjonskomiteen Henrik Asheim på talerstolen den siste dagen under Høyres Landsmøte 2016 på Gardermoen, søndag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

Kunnskapsministeren innkaller til hastemøte om Oslo-skolen

Henrik Asheim tar tak i situasjonen i hovedstadsskolene, etter at rektor Terje Wold ved Stovner videregående skole slo alarm.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kunne Dagsavisen meddele at rektor ved Stovner videregående skole i Oslo, Terje Wold, ikke lenger kan tilby ansatte og elever et trygt og godt arbeidsmiljø.

Bekymringen kommer etter en rekke alvorlige voldsepisoder på skolen.

Også ved Ulsrud videregående skole i Oslo har vold, trusler og narkotikabruk preget skolemiljøet.

I august ble det kjent at Bjørnholt videregående skole har måtte gå til det steget å innføre adgangskontroll for elever og ansatte.

Hastemøte

Nå går konstituert kunnskapsminister Henrik Asheim til det uvanlige skrittet å innkalle til et hastemøte for å diskutere situasjonen i hovedstadsskolen, skriver Dagsavisen.

Han har henvendt seg til Utdanningsetaten i Oslo kommune, Oslo-politiet og Justisdepartementet.

– Som minister har jeg ansvar for norsk utdanning og skole. I det ligger også et ansvar for skolen som en trygg arbeidsplass for lærere og elever. Dette dreier seg ikke om uro i klassen, men om en situasjon som setter sikkerheten på spill. Vi må reagere raskt, sier han til avisen.

– Eskalert over tid

På spørsmål om hva han tror er årsaken til at flere skoler i Oslo har havnet i denne situasjonen, svarer han at det kan se ut til at utviklingen har eskalert over tid uten å bli stoppet.

Stovner-skolens rop om hjelp kommer bare drøyt en måned etter at Trine Skei Grande brukte skolen som et eksempel på vellykket integrering.

– Vi må lære av dem som jobber for å bedre integreringen her. Derfor tenkte jeg at nå reiser jeg til Stovner isteden, sa hun til VG under besøket.