Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kunne Dagsavisen meddele at rektor ved Stovner videregående skole i Oslo, Terje Wold, ikke lenger kan tilby ansatte og elever et trygt og godt arbeidsmiljø.

Bekymringen kommer etter en rekke alvorlige voldsepisoder på skolen.

Også ved Ulsrud videregående skole i Oslo har vold, trusler og narkotikabruk preget skolemiljøet.

I august ble det kjent at Bjørnholt videregående skole har måtte gå til det steget å innføre adgangskontroll for elever og ansatte.

Hastemøte

Nå går konstituert kunnskapsminister Henrik Asheim til det uvanlige skrittet å innkalle til et hastemøte for å diskutere situasjonen i hovedstadsskolen, skriver Dagsavisen.

Han har henvendt seg til Utdanningsetaten i Oslo kommune, Oslo-politiet og Justisdepartementet.

– Som minister har jeg ansvar for norsk utdanning og skole. I det ligger også et ansvar for skolen som en trygg arbeidsplass for lærere og elever. Dette dreier seg ikke om uro i klassen, men om en situasjon som setter sikkerheten på spill. Vi må reagere raskt, sier han til avisen.

– Eskalert over tid

På spørsmål om hva han tror er årsaken til at flere skoler i Oslo har havnet i denne situasjonen, svarer han at det kan se ut til at utviklingen har eskalert over tid uten å bli stoppet.

Stovner-skolens rop om hjelp kommer bare drøyt en måned etter at Trine Skei Grande brukte skolen som et eksempel på vellykket integrering.

– Vi må lære av dem som jobber for å bedre integreringen her. Derfor tenkte jeg at nå reiser jeg til Stovner isteden, sa hun til VG under besøket.