SIKTER MOT SØKSMÅL: Svein-Erik Edvartsen er klar for å ta dommerstriden til retten.
SIKTER MOT SØKSMÅL: Svein-Erik Edvartsen er klar for å ta dommerstriden til retten. Foto: Nesvold, Jon Olav

NFF bekrefter: Edvartsen svarte ikke innen fristen – tar konflikten til retten

Advokat John Christian Elden ba ikke om forhandlinger med Fotballforbundet innen fristen på to uker.

Overfor TV 2 bekrefter kommunikasjonssjef Svein Graff i NFF at de ikke mottok noe krav om forhandlinger fra Svein-Erik Edvartsens advokat før fristen gikk ut onsdag.

Da var det to uker siden toppdommeren ble avskjedighet og et formelt ønske om forhandlinger fra Edvartsen selv måtte ha vært NFF i hende.

Advokat John Christian Elden har ikke besvart TV 2s henvedelse i saken.

Han skriver imidlertid følgende i en epost til VG.

«Vi ser ikke grunn til å ønske forhandlinger. Han vil ha jobben tilbake og erstatning for ubehøvlet opptreden fra NFFs side».

Da må Elden i så fall trekke saken for retten, eller komme NFF i møte på annet vis.

Etter det TV 2 erfarer er det nemlig helt uaktuelt for NFF å selv ta initiativ til noen form for forhandlinger med Edvartsen.

Fotballforbundet sitter på omfattende dokumentasjon man på Ullevaal er sikre på at holder til seier i en rettssak.

Edvartsens tidligere arbeidsgiver sitter blant annet på en rekke eposter som NFF mener bevise at Edvartsen på grovt vis har ført egen arbeidsgiver bak lyset ved flere anledninger. I tillegg kjenner NFF til flere andre forhold som retter kritisk mistanke mot Edvartsen.

Dermed ender den betente personalsaken etter alle solemerker i Oslo tingrett, med mindre Edvartsen selv kryper til korset og ønsker forhandlinger.

Uvanlig ikke å forhandle
Advokat Randi Gustad sier til TV 2 at det er vanlig at partene krever forhandlinger i denne type saker. Et valg Edvartsen altså ikke har benyttet seg av.

– De fleste krever forhandlinger. Det er vanlig. De avholdes normalt hos arbeidsgiver, og NFF må i dette tilfellet innkalle etter varsel fra advokat Elden, sier Gustad til TV 2.

Et slikt varsel ankom imidlertid aldri Ullevaal innen fristen i går.

Flere frister
Dermed er tingretten i Oslo trolig neste stopp. Når advokat Elden nå går rett på stevning, plikter de i løpet av to uker å underrette NFF, slik at de kan kreve forhandlinger med Edvartsen.

TV 2 vet imidlertid at dette er et helt uaktuelt alternativ for Fotballforbundet. Der ser man på bevisene som tilstrekkelige til å gå med hodet hevet inn i en eventuell rettssak. De er av den klare oppfatningen at Edvartsen selv må ta initiativ til en løsning.

Edvartsen har via sin advokat varslet at han akter å saksøke Norges Fotballforbund (NFF) for usaklig oppsigelse. Det sirkuset er det vesentlig mer sannsynlig at Fotball-Norge må lide seg gjennom – eller salte popcornet til - etter at dagens frist passerte uten noen krav om forhandlinger.

Neste steg i den betente personalsaken er trolig at Elden og Edvartsen saksøker NFF. Alternativet er å droppe saken helt. Det siste er lite sannsynlig hvis man legger tidligere uttalelser i saken til grunn.

Blant NFFs advokater er den rådende oppfatningen at Edvartsen og Elden kommer til å kjøre saken for rettsapparatet – tross alt det vil føre med seg av offentlig skittentøyvask for begge parter.

– Det blir vel de neste årene i rettssystemet, for her skal personalkulturen i NFF til pers ved at de må svare for seg i åpen rett, siden de har nektet å svare meg på noen som helst spørsmål i forkant, skrev John Christian Elden i en epost til TV 2 12. september.

For NFF er det uaktuelt å kjøpe Edvartsen ut av konflikten nå. Til det er de mange bevisene i form av eposter i saken for sterke.

Ifølge arbeidsmiljølovens paragraf 17-4 må søksmål være anlagt innen åtte uker dersom arbeidstaker ønsker arbeidet tilbake, såkalt dom for ugyldighet. Dersom arbeidstaker bare vil kreve erstatning, er fristen på seks måneder.

Edvartsen har vært klar på at han mer enn noe annet ønsker å dømme fotballkamper igjen. I så fall har den avskjedige dommeren nå seks uker på seg til å komme med en stevning av NFF.