Vålerenga frykter konkurs etter Jordal-utsettelse

Forsinkelsen av nye Jordal Amfi kan koste Vålerenga nærmere 20 millioner kroner. Det kan være kroken på døra for ishockey-laget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I går kom nyheten om at nye Jordal Amfi blir ett år forsinket på grunn av vanskelige grunnforhold. Styreleder i Vålerenga Ishockey, Tor Helge Eikeland, frykter det blir fryktelig kostbart for hovedstads-klubben. Han sier til TV 2 at klubben må ut med nærmere 20 millioner kroner på grunn av utsettelsen.

Kan bety slutten

– De umiddelbarte tankene går på hvordan vi skal overleve. To års ventetid har dramatiske økonomiske konsekvenser for oss, sier styrelederen.

Eikeland mener situasjonen er så ille at han frykter for klubbens videre eksistens.

– Den ytterste konsekvensen er jo konkurs, det er jo helt åpenbart.

Avslag fra kommunen

Vålerenga har kontaktet Oslo kommune om en mulig kompensasjon, men fikk avslag på søknaden.

– Hvem har skylda for utsettelsen på ett år?

– Det er byrådet som sitter med ansvaret for nye Jordal Amfi. Så det er byrådet som må sørge for at det blir en bedre prosess, sier gruppeleder i Venstre, Guri Melby.

Men byrådsleder, Raymond Johansen (AP), vil ikke ta på seg det fulle og hele ansvaret.

– Det er mye kan jeg ta skylden for, men at tegningene på Hovinbekken lå annerledes enn det viste seg å gjøre i virkeligheten, selv som gammel rørlegger, så tar jeg ikke ansvar for det, sier Johansen.

VIF følger seg forbigått

Ishockey-klubben mener selv de ikke har blitt tilstrekkelig informert i utbyggingssaken.

– Hvordan vi har havnet i denne situasjonen med den utsettelsen, stiller vi store spørsmålstegn ved. Vi er holdt på gangen, vi har ikke fått den informasjonen vi burde hatt. Vi føler egentlig vi er holdt litt for narr, sier Eikeland.

– Vi skal ha møter, blant annet med Vålerenga som er en solid klubb og som har spilt i Furuset Forum, så får jeg høre hva dem har å si og hvordan vi greier å løse det. Ett års utsettelse er beklagelig, men nye Jordal Amfi blir flott når den er ferdig, sier byrådslederen.

Må fri til næringslivet

Vålerenga, som ligger sist i GET-ligaen med ett poeng på seks kamper, er langt ifra landets rikeste hockey-klubb. Styrelederen er klar på at klubben nå trenger kompensasjon av kommunen eller hjelp fra gode venner i næringslivet.

– Vi sitter og vurderer de forskjellige alternativene. Hvordan vi skal gå ut til markedet og be om hjelp for å overleve, sier Eikeland og tillegger:

– Jeg lurer egentlig veldig på hvordan vi skal greie å få til dette her.