signerte toårsavtale med hyundai:

– Det føles ubeskrivelig deilig

Den vonde ventetiden er over. Et av verdens beste rallylag har signert Andreas Mikkelsen for to år.

I 2016 ble Andreas Mikkelsen arbeidsledig da Volkswagen la ned ralleysatsingen. Dermed stod 28-åringen uten kontrakt for 2017-sesongen.

Frustrerende

– Det har vært en frustrerende tid hvor en går og venter på å komme tilbake, og prøver å holde seg i kjøreform. For det er jo klart en vil jo tilbake til det øverste nivået, sier Mikkelsen til TV 2 Sporten.

I mai signerte Mikkelsen og kartleser Anders Jäger en kortsiktig kontrakt med Citroën og var tilbake i WRC-sirkuset. Men resultatene lot vente på seg. Vendepunktet kom i august da duoen tok andreplassen i Rally Tyskland og viste de fremdeles er i verdenseliten. Mikkelsen signerte kort tid etter en ny kort kontrakt, denne gangen med Hyundai for sesongens tre siste rallyer. Men nå var det på tide å skrive en kontrakt for flere år.

– Jeg har jo følt at jeg fortjener en plass i et av de beste teamene. Men det har tatt litt tid. Og med tid kommer det usikkerhet. Det er alltid mange som kommer og presterer bra. Det var litt sånn "har de glemt meg?", "jeg er her fortsatt!"

Oslo-gutten forteller han har vært i samtaler med Skoda, Citroen, Toyota og Hyundai. Valget falt på sistnevnte.

– Det er en vinnerbil på alle underlag, sier Mikkelsen.

Andreas Mikkelsen ikledd sin nye kjøredress. Oslo-gutten har signert toårskontrakt for Hyundai.
Andreas Mikkelsen ikledd sin nye kjøredress. Oslo-gutten har signert toårskontrakt for Hyundai. Foto: FOTO: Hyundai

Toårskontrakt

– Vi har nå underskrevet en kontrakt med Hyundai som innebærer å kjøre de tre siste VM-rundene i år og hele 2018 og 2019, sier Mikkelsen, som ikke ønsker å kommentere de økonomiske rammene for avtalen.

– Nå er vi endelig tilbake og det føles ubeskrivelig deilig.

Vil bli best i verden

– Det jeg er mest fornøyd med er at vi i 2018 kan fighte om en VM-seier. Den skal vi fighte veldig, veldig hardt for å få.

Mikkelsen har testet bilen tre-fire dager og skal kjøre første rally med bilen om to uker i Spania.

– Nå handler alt om å bli mest mulig vant til nytt team før det braker løs neste år. Det tar litt til å venne seg til en ny bil. Når nivået er så høyt som det er i VM, så må vi kjøre helt på grensa. Da må en ha full kontroll på bilen i alle situasjoner. Det er ikke gjort over natten, men håper det går raskt, avslutter Mikkelsen.

Rally Spania sendes på TV 2 Sportskanalen 5-8.okt.