STORTRIVES: Martin Ødegaard har hatt en strålende sesongstart for Heerenveen.
STORTRIVES: Martin Ødegaard har hatt en strålende sesongstart for Heerenveen. Foto: Erlend Sørbø, TV 2

Slik er Ødegaard blitt hurtigere

Martin Ødegaard om utviklingen og livet på dribletoppen.

Martin Ødegaard (18) har hatt en strålende sesongstart i Heerenveen, som ligger på andreplass på tabellen før søndagens storkamp mot Ajax.

– Det har vært bra. Vi har veldig gode som lag, og har ikke tapt enda. Vi ledet ligaen nå før den runden som var. Vi er i god form, har startet bra og har et bra lag med mange forskjellige spillertyper. Det ser bra ut, og for min egen del kjennes det også bra ut. Jeg er i god form. Det er deilig, sier Ødegaard til TV 2.

Hurtigere
På spørsmål om det ser ut som han er blitt kvikkere og akselererer hurtigere, svarer 18-åringen bekreftende.

– Ja, det tror jeg nok stemmer. Det har vært en av utviklingsmålene mine. Vi har gode fysiske trenere her, og vi jobber stort sett hver dag med sånne ting. Jeg har også blitt litt eldre og kroppen vokser seg til litt, så det er nok også naturlig på den biten i tillegg til at jeg trener for det, sier Ødegaard.

– Hvordan trener du da?

– Det handler om å trene på eksplosive ting. Litt i styrkerommet, men også på banen med å ha mange eksplosive aksjoner. Det handler om det. Når man gjør det over tid vil det gå lettere og bedre etter hvert, forklarer Heerenveen-spilleren.

På dribletoppen
Ifølge whoscored.com er det bare Ajax-stjernen Amin Younes som har flere driblinger per kamp enn Ødegaard denne sesongen.

– Jeg leste noe om det faktisk, det er litt gøy.

– Det sier vel noe om at du har sluppet deg litt løs også?

– Ja. Jeg føler jeg alltid har vært en spiller som er glad i å drible. At tallene også viser at det stemmer er kult, smiler Ødegaard.

Mange var skeptiske da starten på låneoppholdet ikke gikk helt på skinner da han ankom på nyåret.

– Stresset ikke så mye som alle andre
Ødegaard selv lot seg aldri stresse da det tilsynelatende gikk litt trått.

– Jeg føler det var bra fra starten og at jeg presterte i de kampene jeg fikk spille. Så var det en periode der vi gjorde det dårlig som lag, og man er litt inn og ut av laget. Det er naturlig, og jeg stresset ikke så mye med det som alle andre gjorde. Jeg har vært fornøyd her hele veien, føler jeg har vært i utvikling og det er jeg fortsatt, sier 18-åringen.

Han dro til Real Madrid i 2015, der han trente med Cristiano Ronaldo og de andre verdensstjernene hos den regjerende Champions League-vinneren.

Det var han fornøyd med en god stund, helt til han kjente at han måtte spille kamper på et høyere nivå enn det han gjorde for Castilla.

– Jeg var veldig happy med situasjonen som var i Madrid på den tiden, med den treningshverdagen og kamphverdagen med B-laget. Så kom det til et punkt hvor jeg følte jeg var klar for et steg opp i forhold til kamphverdagen. Det ble viktig for meg å ha en god og stabil kamphverdag på et høyt nivå. Det får jeg her. Vi møter Ajax til helgen, og det er mange kule, gode og tøffe kamper som kommer nå. Det lærer man masse av, og det er det man trenger som fotballspiller når man er i min alder, sier stortalentet.

Nå gjelder det bare å bygge videre på den gode sesongstarten.

– Jeg føler meg bra. Det er alltid slik at det tar litt tid å komme seg inn i ting og føle seg komfortabel, det tror jeg det gjør for alle. Sånn har det vært for min del også, men jeg følte også at jeg var bra i starten og kom kjapt inn i det da jeg kom. Jeg har egentlig vært fornøyd hele tiden, trives veldig godt og føler jeg er i utvikling. Det er det viktigste, sier Ødegaard.